TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. március 10., vasárnap

Köszi

A közelmúltban egy (már megint) egyszerű receptemnek, nektek, lelkes szavazóknak és a Ságának köszönhetően, ölég szép mennyiségű virsli és sonka ékeskedett a hűtőmben.
Nem is szaporítanám a szót tovább; hálám jeléül íme (már majdnem ciki leírni) egy kis egyszerű étek, akár ötletnek a közelgő grill-szezonhoz.














VÖRÖSBABOS MEGLEPETÉS, CHILIS VIRSLIVEL
Hozzávalók:
1 nagy cs. chilis virsli (350g:10db)
2 dob. vörösbab konzerv (2x400g)
2 fej lilahagyma
20-25 db  koktélparadicsom 
4-5 ek. vörösborecet 
2 ek. kristálycukor
1 cs. metélőhagyma (snidling)
borsikafű (csombor)
A virsliket kicsit sűrűbben bevagdossuk és 4 darabra vágjuk.
Egy serpenyőben (szezonba grilltárcsán) kevéske zsiradékot hevítünk és rádobjuk a virsli darabkákat, majd egy perc múltán a koktélparadicsomokat. 
A babkonzerveket leszűrjük és ez is mehet a serpenyőbe.
A lilahagymát felkockázzuk rádobjuk a babos-ragura, megszórjuk a kristálycukorral (picit karamellizálhatjuk is) és meglocsoljuk a vörösborecettel, borsikafűvel ízesítjük. Jól összepároljuk, pirítjuk; forrón tálaljuk és a tetejét megszórjuk apróra vágott metélőhagymával. A markánsabb ízek kedvelői fokhagymás pirítóssal is fogyaszthatják. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése