Arandrága Drágájim!
Szégyellem bevallani, de ma annyi dolgom volt a sok lustaság között, hogy majdnem elfelejtettem enni... ami nem lenne olyan nagy baj, mert egy ilyen daga ...inkább hagyjuk.
Szégyellem bevallani, de ma annyi dolgom volt a sok lustaság között, hogy majdnem elfelejtettem enni... ami nem lenne olyan nagy baj, mert egy ilyen
Szóval -és itt jön a lényeg- szégyellem, de ismét, megint, újra meg újra, állandóan, például most is az kell mondanom, hogy ezt csak úgy összedobtam és szinte percek alatt 😔 Bocsesz!
Amiben viszont semmi szégyellnivaló nincs az az íze, muszáj lesz megkóstolnotok ✌
...persze ehhez el is kell készítenetek 😉
TEJSZÍNES-SPENÓTOS PENNE
BRYNDZA-VAL
ÉS PIRÍTOTT DIÓVAL
Hozzávalók:
30 dkg penne
40-50 dkg spenót
20 dkg Bryndza – juhtúró
4 dl tejszín
4 ger. fokhagyma
rozmaring
só
A spenótleveleket megtisztítjuk, a fokhagymát durvára daraboljuk.
A tésztát feltesszük főzni.
A megtisztított spenótleveleket 2-3
kanálnyi olívaolajon pár perc alatt megfonnyasztjuk, amikor már kezd „összeesni”
közé szórjuk fokhagymát és egy picikét megsózzuk.
A megfonnyadt spenótot a
tejszínnel és kb.1 decivel tésztafőzővízéből összeturmixoljuk, majd visszaöntjük a serpenyőbe, belemorzsoljuk a Bryndzát,
aprított rozmaringgal ízesítjük és szépen visszaforraljuk, ha már jó sűrű,
megkóstoljuk szükség szerint sózzuk. -Az elején a spenót sózásával vigyázzunk,
mert a Bryndzától és a forralás során erősödhet/sósulhat az íze.-
A kifőtt penne tésztát öblítés
nélkül átszűrjük a mártásba és alaposan összeforgatjuk.
Tálaláskor pirított dióval
megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése