Minden a szokásos rend szerint történt 😉
Enni kellett valami, körülnéztem ez volt itthon meg 30 percem 😎
Enni kellett valami, körülnéztem ez volt itthon meg 30 percem 😎
SZŰZÉRMÉK TEJSZÍNES-ZELLERMÁRTÁSBAN
PIKÁNS BASMATI RIZZSEL
Hozzávalók:
80 dkg szűzpecsenye
1 szál szárzeller
2 dl tejszín
1 dl fehérbor
1 dl víz
2 ger. fokhagyma
10 dkg csípős kolbász
25 dkg basmati rizs
római kömény
lestyán
só
A rizst a hagyományos módon
készítjük el, azzal a kis turpissággal, hogy már az elején apróra darabolt
csípős kolbászt adunk hozzá (ízlésünk szerint chili pehellyel fokozhatjuk a csípősségét)
lestyánnal ízesítjük és amikor felöntjük vízzel egy negyed citrom levét
belefacsarjuk.
A szűzpecsenyét megtisztítjuk, feldaraboljuk, megsózzuk és egy kevéske zsiradékon elősütjük mindkét oldalukról, és
letakarva félretesszük őket.
Abban az edényben, amiben a szűzérméket
sütöttük, az időközben vékonyra szeletelt szárzellert finoman megpirítjuk, hozzáadjuk a
2 gerezd zúzott fokhagymát, elkeverjük egy evőkanál liszttel, aztán felöntjük a
borral, a vízzel és a tejszínnel, római köménnyel ízesítjük, megsózzuk és
összeforraljuk.
Amikor a mártásunk, már egyet
forrott visszarakjuk bele az elősütött húsokat és kis lángon 12-15 perc alatt
készre, sűrűre forraljuk, a zeller zöldjével (ha van) frissítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése