TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. október 30., péntek

Szűz és zeller avagy Ez volt itthon

Minden a szokásos rend szerint történt 😉
Enni kellett valami, körülnéztem ez volt itthon meg 30 percem 😎















SZŰZÉRMÉK TEJSZÍNES-ZELLERMÁRTÁSBAN
              PIKÁNS BASMATI RIZZSEL
Hozzávalók:
80 dkg szűzpecsenye
1 szál szárzeller
2 dl tejszín
1 dl fehérbor
1 dl víz
2 ger. fokhagyma
10 dkg csípős kolbász
25 dkg basmati rizs
római kömény
lestyán
A rizst a hagyományos módon készítjük el, azzal a kis turpissággal, hogy már az elején apróra darabolt csípős kolbászt adunk hozzá (ízlésünk szerint chili pehellyel fokozhatjuk a csípősségét) lestyánnal ízesítjük és amikor felöntjük vízzel egy negyed citrom levét belefacsarjuk.
A szűzpecsenyét megtisztítjuk, feldaraboljuk, megsózzuk és egy kevéske zsiradékon elősütjük mindkét oldalukról, és letakarva félretesszük őket.
Abban az edényben, amiben a szűzérméket sütöttük, az időközben vékonyra szeletelt szárzellert finoman megpirítjuk, hozzáadjuk a 2 gerezd zúzott fokhagymát, elkeverjük egy evőkanál liszttel, aztán felöntjük a borral, a vízzel és a tejszínnel, római köménnyel ízesítjük, megsózzuk és összeforraljuk.
Amikor a mártásunk, már egyet forrott visszarakjuk bele az elősütött húsokat és kis lángon 12-15 perc alatt készre, sűrűre forraljuk, a zeller zöldjével (ha van) frissítjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése