TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. november 26., csütörtök

Csirke és paprika avagy Krumpli és sajt

Az a helyzet, hogy egy kedves ösmerősőm, már nem egyszer tett arra célzást, hogy én aztán nem nagyon rajongok az egyszerűbb, szárazabb étkekért. Ahogy nézegeti a receptjeimet mindig van valami kis szaft, mártás, öntet akármi, ha máshogy nem, akkor külön kínálom mellé...pff
Ma csirkepaprikást kívántam, nokedlivel... még délelőtt, amikor olasz receptek közt kóboroltam... aztán eszembe jutott, hogy az már megint szaftos és ezért egy kicsit variáltam rajt.
...ez meg majdnem száraz lett (nekem öléggé az 😉).
Azért túlzottan nem estem pánikba, inkább kanyarítottam hozzá egy jó kis köretet. 















KALIFORNIAI PAPRIKÁS CSIRKERAGU
  CHEDDAR SAJTOS BURGONYAPÜRÉVEL
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
10-12 dkg parasztkolbász
2 db kaliforniai paprika (piros-sárga)
1 cs. csemegehagyma
1 kg burgonya
4 ger. fokhagyma
5-8 dkg vaj
10-12 dkg Cheddar sajt (világos)
tej
bors, só
A burgonyát és a fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, feldaraboljuk és együtt sós vízben feltesszük főzni aztán a szokásos módon burgonyapürét készítünk belőle, majd a végén reszelt Cheddar sajtot is keverünk hozzá.
Közben a csirkemellet kis kockákra daraboljuk és elkezdjük pirítani, a kolbászt felkarikázzuk, a paprikákat szintén kockára vágjuk és csemegehagymát is feldaraboljuk.
Amikor a hús már finoman pirul, megsózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a többi hozzávalót, elkavarjuk, 1 deci (ne ám többet 😲😜 ) vizet lottyintunk rá és közepes lángon  kb.10 perc alatt készre pároljuk.
A ragut a sajtos burgonyapüré tetején kínáljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése