Ami igaz az igaz, máról holnapra nem megy semmi...
Na de nálam ez is borul 😎 há mer naná 😜
Szóval az a helyzet, hogy én holnap eszem (falok, zabálok) libát és valószínű más is, annak a receptjét pedig, hogy is tudnám ma megosztani veletek Drágájim?! Mi? Ho-gyan? Mikor még én se tudom! ...picit se vagy sem.
Azért ne szomorkodjatok ám, ma olyant készíettem, ami holnapra (hoppá, mégis) pont jó lesz nektek, csak épp libát kell sütni hozzá, az meg megy pikk-pakk, ha van hozzá libátok vagy valamelyik alkatrésze és időtök, illetve sütőtök (👈ez olyan vicces így).
Én hurkacombot és kolbászmellet falatoztam ezzel a mai színcserés körítéssel ami, mint azt az előbbi mondatban említettem, akár illetve pont jó a libához vagy a kacsához, esetleg oldalashoz hmm... tarjához, vegásoknak csak úgy magába, tehát majdnem mindenhez 😉
Hello-hello! lekváros palacsintához nagyon sza... szabad gondolkodást igényel 😖...bááár aztán?
Akármihez való
ALMÁS-FEHÉRBOROS PÁROLT KÁPOSZTA
ÉS CÉKLÁS-HAGYMÁS TÖRT BURGONYA vagy krumpli
Hozzávalók:
1,2 kg káposzta
30 kg alma
2 ek. kristálycukor
5 ek. ételecet (10%-os)
2 dl fehérbor
2+2 ek. étolajolaj vagy sertészsír (holnap libazsír vagy kacsaolaj 😊)
80 dkg burgonya
20 dkg cékla
1 kisebb fej vöröshagyma
őrölt kömény
őrölt rozmaring
só
A káposztát megtisztítjuk és nagyjából centis csíkokra vágjuk.
A kristálycukrot 2 evőkanál olajon aranysárgára karamellizáljuk, rádobjuk a káposztát, hozzáöntjük a bort, megsózzuk, köménnyel és rozmaringgal ízesítjük, elkeverjük aztán az ecettel is meglocsoljuk.
Fedő alatt, figyelve, kevergetve, közepes lángon puhára pároljuk, az utolsó 5-10 percben a meghámozott, gerezdekre vágott almát is beleforgatjuk.
A céklát meghámozzuk picike kockákra daraboljuk és sós vízben feltesszük főzni; közben a burgonyát is megtisztítjuk és felkockázzuk.
Ha a célka már szépen puhul, hozzáadjuk a burgonyát és készre, jó puhára főzzük, leszűrjük, összetörjük.
A vöröshagymát felaprítjuk, egy kevéske zsiradékon finoman megpirítjuk, majd a tört céklás burgonyával összekeverjük, köménnyel ízesítjük, szükség szerint sózzuk.
ALMÁS-FEHÉRBOROS PÁROLT KÁPOSZTA
ÉS CÉKLÁS-HAGYMÁS TÖRT BURGONYA vagy krumpli
Hozzávalók:
1,2 kg káposzta
30 kg alma
2 ek. kristálycukor
5 ek. ételecet (10%-os)
2 dl fehérbor
2+2 ek. étolajolaj vagy sertészsír (holnap libazsír vagy kacsaolaj 😊)
80 dkg burgonya
20 dkg cékla
1 kisebb fej vöröshagyma
őrölt kömény
őrölt rozmaring
só
A káposztát megtisztítjuk és nagyjából centis csíkokra vágjuk.
A kristálycukrot 2 evőkanál olajon aranysárgára karamellizáljuk, rádobjuk a káposztát, hozzáöntjük a bort, megsózzuk, köménnyel és rozmaringgal ízesítjük, elkeverjük aztán az ecettel is meglocsoljuk.
Fedő alatt, figyelve, kevergetve, közepes lángon puhára pároljuk, az utolsó 5-10 percben a meghámozott, gerezdekre vágott almát is beleforgatjuk.
A céklát meghámozzuk picike kockákra daraboljuk és sós vízben feltesszük főzni; közben a burgonyát is megtisztítjuk és felkockázzuk.
Ha a célka már szépen puhul, hozzáadjuk a burgonyát és készre, jó puhára főzzük, leszűrjük, összetörjük.
A vöröshagymát felaprítjuk, egy kevéske zsiradékon finoman megpirítjuk, majd a tört céklás burgonyával összekeverjük, köménnyel ízesítjük, szükség szerint sózzuk.
...na még egy picit...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése