Ma.
Ez ilyen egyszerű.
M. A.
Ilyen egyszerű volt az étkem is, párol, süt, pirít.
Köles, szűz, vargánya.
Azéert azt mindenképp el kell mondani, hogy a vargányát én szedtem
...elő a fagyasztóból 😉👌
SZŰZÉRMÉK PIRÍTOTT VARGÁNYÁVAL
ÉS ÍZLETES KÖLES KÖRÍTÉSSEL
Hozzávalók:
60-80 dkg szűzpecsenye
30-40 dkg vargánya gomba
20 dkg köles
7 dl víz
2 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
1 db kápia paprika
petrezselyem zöldje
bors, só
A kölest egy szűrőben alaposan! átmossuk, lecsepegtettjük.
A kápia paprikát, finom apró kockákra vágjuk.
7 deci vizet, megsózunk és felforraljuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, egy kis olívaolajon aranysárgára sütjük hozzáadjuk a kölest, az apróra vágott kápia paprikát, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd a forrásban levő vízzel felöntjük, elkeverjük, lángot legyengítjük, a vizet a köles szintjéig elforraljuk, aztán egy fedővel letakarva, a tűzről lehúzva, 20-25 percig hagyjuk saját gőzében párolódni, dagadni. (Tehát hasonlóan készítjük, mint a párolt rizst.)
A szűzpecsenyét felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és egy kevéske olívaolajon néhány perc alatt megsütjük, egy tányéra szedjük és tálalásig letakarva félretesszük őket.
A vargányát felszeleteljük és ugyanabban az edényben, amiben a húsokat sütöttük, szépen megpirítjuk.
Tálalás előtt a kölest egy villa segítségével fellazítjuk a tetejére tesszük a szűzérméket, majd a vargányával koronázzuk.
ÉS ÍZLETES KÖLES KÖRÍTÉSSEL
Hozzávalók:
60-80 dkg szűzpecsenye
30-40 dkg vargánya gomba
20 dkg köles
7 dl víz
2 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
1 db kápia paprika
petrezselyem zöldje
bors, só
A kölest egy szűrőben alaposan! átmossuk, lecsepegtettjük.
A kápia paprikát, finom apró kockákra vágjuk.
7 deci vizet, megsózunk és felforraljuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, egy kis olívaolajon aranysárgára sütjük hozzáadjuk a kölest, az apróra vágott kápia paprikát, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd a forrásban levő vízzel felöntjük, elkeverjük, lángot legyengítjük, a vizet a köles szintjéig elforraljuk, aztán egy fedővel letakarva, a tűzről lehúzva, 20-25 percig hagyjuk saját gőzében párolódni, dagadni. (Tehát hasonlóan készítjük, mint a párolt rizst.)
A szűzpecsenyét felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és egy kevéske olívaolajon néhány perc alatt megsütjük, egy tányéra szedjük és tálalásig letakarva félretesszük őket.
A vargányát felszeleteljük és ugyanabban az edényben, amiben a húsokat sütöttük, szépen megpirítjuk.
Tálalás előtt a kölest egy villa segítségével fellazítjuk a tetejére tesszük a szűzérméket, majd a vargányával koronázzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése