Ahogy azt tegnap már említettem, mostanában valahogy inkább a zöldségesebb dolgokra vágyom.
Ez ma is így történt körülnéztem a barlangomban és összeszedtem minden zöldséget (majdnem, azért holnapra is maradjon) amik itt-ott elvoltak rejtve, aztán egy tepsibe szépen összeraktam őket és még egy picike hús is került bele.
NÉGY-ZÖLDSÉGES RAKOTTAS
JOGHURTTAL ÉS PULYKAHÚSSAL
(4-6 adag)
Hozzávalók:
40 dkg karfiol/brokkoli vegyesen (fagyos)
1 szál sárgarépa
1 db cukkini
15 dkg rizs
50 dkg darált pulyka felsőcomb
2 ger. fokhagyma
2 p. natúr joghurt (2x150g)
2 db tojás
10-12 dkg reszelt sajt
szerecsendió
lestyán
bazsalikom
kakukkfű
bors, só
olívaolaj
zsemlemorzsa
A sárgarépát megtisztítjuk, kiskockákra vágjuk, 1-2 percig olívaolajon, megsózva, pároljuk, majd hozzáadjuk a rizst aztán felöntjük a rizs mennyiségének duplája vízzel, ízesítésnek egy picike lestyánt dobunk bele és sárgarépás párolt rizst készítünk.
A brokkolit és a karfiolt (természetesen csak az egyik is lehet) felolvasztjuk és kisebb, apróbb darabokra vágjuk. (Én nem főztem, amikor már teljesen felolvadtak, így is kellemesre megpuhultak a sütés során.)
A darálthús egy kevéske olívaolajon 15-20 perc alatt megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal és kakukkfűvel, zúzott fokhagymával ízesítjük.
A joghurtokat kikeverjük a tojásokkal, óvatosan sózzuk, borsozzuk, frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük.
Egy kis tepsit (32cm) finoman kikenünk olajjal, meghintjük zsemlemorzsával, majd nagy lyukú reszelőn belereszeljük a cukkinit, aztán elterítjük rajta a sárgarépás rizst, a tojásos-joghurt kb. felével meglocsoljuk, megkenegetjük.
A húst összekeverjük a maradék joghurttal és a rizsen egységesen elosztjuk, utána rászórjuk a brokkolit és a karfiolt, picit lenyomkodjuk, aztán befedjük reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180-190 fokon nagyjából 50 percig sütjük, illetve amig szépen megpirul a teteje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése