TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. december 1., kedd

Hal és krumpli avagy Nyűg

Tegnap nyűgös napom volt (hm..ilyen is van), persze ha minden úgy ment volna ahogy én ter... de már mindegy.
Ilyenkor az emberfia nem is kívánhat mást magának (és senki másnak 😈😉😇), mint egy kis nyugtatást, valami finom falatot, sikrert, pénzt, csillogást, nőt, autót, télen meleget, nyáron hideget, boldogságból többet, nadrgból bővebbet, szűkölködésből épp csak elelget... és sorolhatnám, de még a végén azt gondolnátok, hogy telhetetlen vagyok.
Ebből a sok mindenből kiradagnám az elejét: a finom falatot, mert az tünik legelérhetőbbnek.
Fincsi, kellemes, zöldséges, egyszerű, de azért egy kicsit csípős, mint a hagulatom (volt).















SZEZÁMMAGOS HARCSACSÍKOK
  PIKÁNS ZÖLDSÉGES-BURGONYASALÁTÁVAL
Hozzávalók:
4 adag afrikai harcsafilé (70-80 dkg)
60 dkg burgonya
20 dkg sárgarépa
1-2 szál szárzeller
1 nagy fej fehérhagyma
1 db citrom
friss chili (nálam épp Jalapeno)
szezámmag
csipet cukor
olívaolaj
A sárgarépát szép vékony csíkokra vágjuk, a szárzellert és a chilit szintén vékonyan feldaraboljuk.
Egy tálba facsarjuk a citrom levét beletesszük a zöldségeket óvatosan megsózzuk, egy csipet cukorral finomítjuk, alaposan összekeverjük, pihentetjük.
A burgonyát héjában megfőzzük majd amikor még langyos, megpucoljuk csíkokra vágjuk és a zöldségek közé forgatjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, tálalási hűtőben tartjuk.
A halfiléket csíkokra vágjuk, besózzuk, beleforgatjuk/belenyomkodjuk szezámmagba, majd egy lazán kiolajozott tepsibe pakoljuk és előmelegített sütőben 200 fokon 10-max.15 perc alatt megsütjük, ez ugyi vastagságuktól is függ, figyeljünk rá! (amennyiben fagyasztott halfilével dolgozunk, mindig olvasszuk fel teljesen és egy törlőpapírral feltétlen itassuk le róla a nedvességet, az sem árt, ha finoman! kinyomkodjuk; így a hal sülni fog és nem „saját” levében párolódni 😉).





 

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése