Tegnap nyűgös napom volt (hm..ilyen is van), persze ha minden úgy ment volna ahogy én ter... de már mindegy.
Ilyenkor az emberfia nem is kívánhat mást magának (és senki másnak 😈😉😇), mint egy kis nyugtatást, valami finom falatot, sikrert, pénzt, csillogást, nőt, autót, télen meleget, nyáron hideget, boldogságból többet, nadrgból bővebbet, szűkölködésből épp csak elelget... és sorolhatnám, de még a végén azt gondolnátok, hogy telhetetlen vagyok.
Ebből a sok mindenből kiradagnám az elejét: a finom falatot, mert az tünik legelérhetőbbnek.
Fincsi, kellemes, zöldséges, egyszerű, de azért egy kicsit csípős, mint a hagulatom (volt).
SZEZÁMMAGOS HARCSACSÍKOK
PIKÁNS ZÖLDSÉGES-BURGONYASALÁTÁVAL
Hozzávalók:
4 adag afrikai harcsafilé (70-80
dkg)
60 dkg burgonya
20 dkg sárgarépa
1-2 szál szárzeller
1 nagy fej fehérhagyma
1 db citrom
friss chili (nálam épp Jalapeno)
szezámmag
csipet cukor
olívaolaj
só
A sárgarépát szép vékony csíkokra
vágjuk, a szárzellert és a chilit szintén vékonyan feldaraboljuk.
Egy tálba facsarjuk a citrom levét
beletesszük a zöldségeket óvatosan megsózzuk, egy csipet cukorral finomítjuk,
alaposan összekeverjük, pihentetjük.
A burgonyát héjában megfőzzük majd
amikor még langyos, megpucoljuk csíkokra vágjuk és a zöldségek közé forgatjuk,
meglocsoljuk olívaolajjal, tálalási hűtőben tartjuk.
A halfiléket csíkokra vágjuk,
besózzuk, beleforgatjuk/belenyomkodjuk szezámmagba, majd egy lazán kiolajozott
tepsibe pakoljuk és előmelegített sütőben 200 fokon 10-max.15 perc alatt
megsütjük, ez ugyi vastagságuktól is függ, figyeljünk rá! (amennyiben
fagyasztott halfilével dolgozunk, mindig olvasszuk fel teljesen és egy törlőpapírral
feltétlen itassuk le róla a nedvességet, az sem árt, ha finoman! kinyomkodjuk;
így a hal sülni fog és nem „saját” levében párolódni 😉).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése