TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. július 1., vasárnap

Csirke, panír, töltelék avagy Finom vasárnap

Rövid leszek, nem akarom nyújtani, mert ez nem rétes; de legalább annyira finom.















FALUSI TÖLTÖTT CSIRKEMELL, 
  PETREZSELYMES ÚJKRUMPLIVAL
Hozzávalók:
4 x 15 dkg-s csirkemell szelet
5 dkg parasztkolbász
5 dkg húsos szalonna
1-2 paprika
1 db lilahagyma
80 dkg burgonya
1 cs. petrezselyemzöld
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
A töltelékhez valókat, apró kockákra daraboljuk. 
A csirkemelleket ügyesen felvágva, kiterítjük, megklopfoljuk, enyhén megsózzuk.
A töltelék hozzávalóit, egységesen elosztjuk a hús szeleteken (akár össze is keverhetjük egy tálban), majd a húsokat összehajtjuk, és a hagyományos módszerrel bepanírozzuk, aztán bő olajba kisütjük.
Petrezselymes krumplival tálaljuk.
(A petrezselymes krumpli készítésekor, befejező mozzanatként, egy kevéske vizet, húslevest, vagy épp tejet szoktam alá löttyinteni, de csak annyit, ami 1-2 pillanat alatt el is forr, viszont megtöri a krumpli „szárazságát” és egy enyhe „szaftosságot” kap tőle. Természetesen ügyelve arra, hogy ettől még ne essen szét a krumpli.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése