Rövid leszek, nem akarom nyújtani, mert ez nem rétes; de legalább annyira finom.
FALUSI TÖLTÖTT CSIRKEMELL,
PETREZSELYMES ÚJKRUMPLIVAL
Hozzávalók:
4 x 15 dkg-s csirkemell szelet
5 dkg parasztkolbász
5 dkg húsos szalonna
1-2 paprika
1 db lilahagyma
80 dkg burgonya
1 cs. petrezselyemzöld
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
A töltelékhez valókat, apró kockákra
daraboljuk.
A csirkemelleket ügyesen felvágva, kiterítjük,
megklopfoljuk, enyhén megsózzuk.
A töltelék hozzávalóit, egységesen elosztjuk a hús
szeleteken (akár össze is keverhetjük egy tálban), majd a húsokat összehajtjuk,
és a hagyományos módszerrel bepanírozzuk, aztán bő olajba kisütjük.
Petrezselymes krumplival tálaljuk.
(A petrezselymes krumpli készítésekor, befejező
mozzanatként, egy kevéske vizet, húslevest, vagy épp tejet szoktam alá
löttyinteni, de csak annyit, ami 1-2 pillanat alatt el is forr, viszont megtöri
a krumpli „szárazságát” és egy enyhe „szaftosságot” kap tőle. Természetesen
ügyelve arra, hogy ettől még ne essen szét a krumpli.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése