Elkészült !
Mint már említettem,rá akadtam egy úgynevezett, gyors savanyú káposzta receptre amit ki kellet próbálnom. Kíváncsian vártam a végeredményt, káposzta pirított kenyérrel és hogy, fehérborral feldobhatjuk!? Hmm, érdekes. Fehérbor! jól hangzik. Gyerünk!
Azt hogy, savanyú káposzta, talán egy kicsit túlzás, de mindenképp finom. Ne a megszokott, piaci káposzta ízre számítsunk, hanem egy pikáns, a bortól kissé fanyar, ízletes és zamatos csodára.
Mint már említettem,rá akadtam egy úgynevezett, gyors savanyú káposzta receptre amit ki kellet próbálnom. Kíváncsian vártam a végeredményt, káposzta pirított kenyérrel és hogy, fehérborral feldobhatjuk!? Hmm, érdekes. Fehérbor! jól hangzik. Gyerünk!
Azt hogy, savanyú káposzta, talán egy kicsit túlzás, de mindenképp finom. Ne a megszokott, piaci káposzta ízre számítsunk, hanem egy pikáns, a bortól kissé fanyar, ízletes és zamatos csodára.
Hozzávalók:
1 kg fehér káposzta
3-4 dkg só
2,5 dl fehérbor (én - félédes, furmint-ot használtam)
rozskenyér, egész bors,
fokhagyma, babérlevél,
csípős paprika, szerecsendió virág
A káposztát nem túl vékonyan felszeleteljük, lesózzuk és ízesítjük. Két gerezd fokhagymát, kettő babérlevelet, 4-5 szem borsot, egy darabka szerecsendió virágot, és csípős paprikát raktam bele. A fűszerek mennyiségétől el lehet térni, ízlés szerint és az igaz minden receptre! Egy vájdlingba alaposan összekavarjuk, 1 dl borral vegyítjük, amennyire csak tudjuk ledögöljünk, a tetejét teljesen befedjük vastagabbra szeletelt, pirított rozskenyérrel és fedőt rakunk rá. Langyos helyen tartjuk, a kenyérszeleteket ügyesen leszedjük, félretesszük,(majd vissza) naponta átfogatjuk, ledöngöljük és a kenyér szeleteken keresztül fél deci borral, fél deci vízzel átitatjuk. Ezt háromszor megcsináljuk, a ötödik napon elkészült. Jól lehűtve igazi csemege, vagy főzzünk valami finomat belőle, például: babos-káposztát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése