Na, mondom magamnak akkor itt az alkalom, hogy felújítsam ezt a pompás kis mannát 😉
MÉSZÁROS TOKÁNY
Hozzávalók:
80 dkg marhalapocka v. comb
10 dkg kenyérszalonna
4 db virsli
1 nagy fej
vöröshagyma
2-3 ger.
fokhagyma
1 dl
fehérbor
3 ek. mustár
1 dob.
paradicsompüré (70g)
kakukkfű
bors, só
(1-2 ek.
liszt)
A húst
ceruza vastagságú csíkokra vágjuk, egy tálba rakjuk, és egy éjszakára mustáros-borsos
pácban érleljük.
A szalonnát
és a vöröshagymát kis kockákra aprítjuk és együtt, üvegesre sütjük, majd rátesszük
a bepácolt húst; amikor a hús elveszti nyers színét, hozzáadjuk paradicsompürét
és finoman összepirítjuk. (A paradicsompürével való pirításkor vigyázzunk, nehogy
megégessük.)
Amikor ezzel
is megvagyunk, megsózzuk, kakukkfűvel ízesítjük, felöntjük vízzel és pörkölt módján
puhára főzzük.
Közben a
virslit felkarikázzuk.
Az utolsó
forrásnál zúzott fokhagymával ízesítjük, hozzáadjuk a fehérbort és a virslit, aztán
készre főzzük.
- Ha szükséges,
illetve, ha a jó sűrű szaftot szeretjük, akkor a lisztszórásos (staubolás) művelettel
sűríthetjük. –
Köretként
hagymást tört burgonyát kínálunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése