TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. március 28., csütörtök

Pulykaszárny és alma avagy Mert szeretem

Ma ezt készítettem, mert szeretem.
Külön-külön is, na de így egybe...😋















FŰSZERES PULYKASZÁRNY,
  SZAFTOS BURGONYÁVAL
    ÉS CSEMEGE ALMASALÁTÁVAL
Hozzávalók:
4 db pulykaszárny
majoránna
rozmaring
kömény
bors, só
80 dkg burgonya
2 db alma
15 dkg csemegeuborka
petrezselyem zöldje
citromlé
bors, só
A megtisztított pulykaszárnyakat alaposan bedörzsöljük a fűszerekkel, és legalább 1 órácskát hűtőben pihentetjük. Ezután egy tepsiben pakoljuk, meglocsoljuk egy kis olajjal, kb. 1 deci vizet öntünk alá, aztán fóliával betakarva 180-190 fokos sütőben, bő egy órát pároljuk, majd fólia nélkül, készre sütjük, illetve szépen megpirítjuk -szükség szerint, kis vizet önthetünk még alá- .
Közben a héjában megfőzzük, megpucoljuk, majd egy serpenyőben elkezdjük pirítani, és a tepsiben maradt, a szárnyak alatt összegyűlt „párolólével” az utolsó pillanatokban meglocsoljuk.
Az almát és a csemegeuborkát felcsíkozzuk, egy tálkába rakjuk, megborsozzuk, megcsepegtetjük citromlével, és durvára aprított petrezselyemzölddel alaposan összeforgatjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése