Ma valami tüzes étket kívántam, viszonylag sok zöldséggel, és egyszerűen.
Aztán körülnéztem mi van itthon és rá kellet jönnöm, hogy egy jó kis Spanyol hangulatú finomsághoz, lényegében minden meg van.
Ez egyébként nem is olyan nagy dolog, hisz' mondhatjuk, hogy a Magyar és a Spanyol konyha nem nagyon különbözik egymástól, természetesen! a helyi adottságok viszonylatában vannak különbségek.
SERTÉS
EGYTÁL SPANYOLOSAN
Hozzávalók:
60 dkg
sertés lapocka vagy comb
40 dkg
zöldborsó (fagyos)
1 dob.
csicseriborsó konzerv (400g)
1 db
kaliforniai paprika (piros)
25 dkg
paradicsom
10 dkg
Chorizo kolbász
1 fej
vöröshagyma
5 ger.
fokhagyma
1-2 ek. chiliszósz (Gala Harissa Hot & Spicy chilis-paradicsomszósz)
2 ek.
vörösborecet
kakukkfű
só
olívaolaj
A sertéshúst
kis kockára daraboljuk és olívaolajon kakukkfűvel és sóval ízesítve, kevés víz
hozzáadásával puhára pároljuk.
Közben a kolbászt,
a hagymát és a zöldségeket szintén felkockázzuk, a fokhagymát pedig vékony szeletkékre vágjuk.
Ahogy a hús
puhul hozzáadjuk a fagyos borsót, aztán amikor újra felforr a többi hozzávalót
is belekeverjük (igen, a hagymát is csak most); felöntjük annyi vízzel, ami épp
ellepi és szép lassan puhára főzzük az utolsó percekben a borecettel és ízlésünk
szerint chiliszósszal ízesítjük.
-A csicseriborsó
konzerv levét én nem szűrtem le, de akit ez zavar az természetesen tegye meg.-
A Gala chiliszószokat Szentgotthárdiak, és a környékén élők a 👉HÁRMASHATÁR SZÓDA-nál👈 keressék, a többiek pedig az Interneten 😉
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése