Szóval az alap az volt kérem, hogy medvehagyma krémleves kívánok és készítek.
Perdülten-fordultam a kis konyhámban (közben ölég sok mindent levertem), kezembe akadt néhány darab burgonya, no meg aztán azt a néhány csemegeuborkát is el kellene használni...
...és elkészült, most pedig mindenki kiválaszthatja, hogy mit szeretne enni 😁
MEDVEHAGYMA KRÉMLEVES,
BURGONYÁVAL
vagy
BURGONYAKRÉMLEVES,
MEDVEHAGYMÁVAL
Hozzávalók:
50 dkg burgonya
1 cs.
medvehagyma
15 dkg
csemegeuborka
2 dl tejszín
1 ek.
kristálycukor
fehérbors
só
A burgonyát
megtisztítjuk, feldaraboljuk, bő 1 liter vízben feltesszük főzni, sóval és
fehérborssal ízesítjük.
Közben kis kockákra
vágjuk a csemegeuborkát, a medvehagymát durvára aprítjuk, és az utolsó 5
percben a burgonyához adjuk.
Amikor a
burgonya jó puhára főtt, egy botmixer segítségével szép simára turmixoljuk,
majd a tűzre visszatéve, hozzáadjuk a tejszínt és egy kanál cukrot, összeforraljuk,
forrón tálaljuk; betétnek levesgyöngyöt, pirított zsemlekockát, de akár
szalonnapörcöt is kínálhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése