Ma véger sor került rá, és végre nem csak a fejemben van hanem már a gyomromban is 😉
EGYSZERŰ SÁRGARÉPA FŐZELÉK,
PETREZSELYMES SÜLT VIRSLIVEL
Hozzávalók.
70-80 dkg sárgarépa
1 nagyobb
fej vöröshagyma
3 ek.
kristálycukor
1 kk.
fűszerpaprika
1 p. tejföl
(175g)
4 ek. liszt
2 pár virsli
1 cs. petrezselyemzöldje
szerecsendió
lestyán
só
A sárgarépát
megtisztítjuk, és félkarikákra daraboljuk.
A
vöröshagymát felaprítjuk és egy kevéske zsiradékon üvegesre sütjük, majd
hozzáadjuk a sárgarépát és néhány percig együtt pároljuk.
Ezután
megsózzuk, meghintjük egy kávéskanálnyi fűszerpaprikával (a paprikával inkább a
színére segítünk rá, de akár el is maradhat) lestyánnal ízesítjük, és vízzel
felöntve puhára főzzük.
A lisztből
és egy kis zsiradékból zsemleszínű rántást készítünk, amivel a főzelékünket
besűrítjük.
Befejező műveletként cukorral és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, valamint 2 kanál tejfölt kikeverünk a főzelék levéből 2-3 kanálnyival (tehát
hőkiegyenlítünk) és a főzelékhez kavarjuk. A többi tejfölt, külön, mellé tálalhatjuk.
A virslit felkarikázzuk
és forró zsiradékon, pár perc alatt megpirítjuk, az utolsó pillanatokban egy jó
adag aprított petrezselymet adunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése