TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. március 20., szerda

Sárgarépa és virsli avagy Na végre

Már hetek óta a fejemben járt a sárgarépa főzelék, virslivel...
Ma véger sor került rá, és végre nem csak a fejemben van hanem már a gyomromban is 😉















EGYSZERŰ SÁRGARÉPA FŐZELÉK,
  PETREZSELYMES SÜLT VIRSLIVEL
Hozzávalók.

70-80 dkg sárgarépa
1 nagyobb fej vöröshagyma
3 ek. kristálycukor
1 kk. fűszerpaprika
1 p. tejföl (175g)
4 ek. liszt
2 pár virsli
1 cs. petrezselyemzöldje
szerecsendió
lestyán

A sárgarépát megtisztítjuk, és félkarikákra daraboljuk.
A vöröshagymát felaprítjuk és egy kevéske zsiradékon üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a sárgarépát és néhány percig együtt pároljuk.
Ezután megsózzuk, meghintjük egy kávéskanálnyi fűszerpaprikával (a paprikával inkább a színére segítünk rá, de akár el is maradhat) lestyánnal ízesítjük, és vízzel felöntve puhára főzzük.
A lisztből és egy kis zsiradékból zsemleszínű rántást készítünk, amivel a főzelékünket besűrítjük.
Befejező műveletként cukorral és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, valamint 2 kanál tejfölt kikeverünk a főzelék levéből 2-3 kanálnyival (tehát hőkiegyenlítünk) és a főzelékhez kavarjuk. A többi tejfölt, külön, mellé tálalhatjuk.
A virslit felkarikázzuk és forró zsiradékon, pár perc alatt megpirítjuk, az utolsó pillanatokban egy jó adag aprított petrezselymet adunk hozzá.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése