...most sem 😁
ZÖLDSÉGES
BORJÚRAGU,
LILAHAGYMÁVAL ÉS PAPRIKÁS RIZZSEL
Hozzávalók:
80 dkg
borjúcomb
25 dkg
sárgarépa
2 szál
szárzeller
20 dkg
zöldborsó (fagyos)
1 nagy fej
lilahagyma
2 ek. mustár
2 dl.
fehérbor
1 p. tejföl
(175g)
2 ek. liszt
őrölt kömény
só
4 adag rizs
fűszerpaprika
petrezselyemzöld
A
borjúcombot a szokottnál kisebb, 1 centis kocákra daraboljuk, és egy kis
zsiradékon, kevergetve, megpirítjuk.
A
megtisztított sárgarépát és a szárzellert feldaraboljuk és a húshoz adjuk, így
együtt pirítjuk még 3-4 percig, megsózzuk, tárkonnyal ízesítjük, majd belekeverjük
a mustárt, felöntjük a borral és annyi vízzel, ami épp ellepi, és pörkölt módján
-a vizet pótolgatva- puhára főzzük. A főzés utolsó kb.20 percében hozzáadjuk a
zöldborsót.
A tejfölből
és a lisztből habarást készítünk és a ragunkat besűrítjük vele.
Közben a
lilahagymát apró kockákra vágjuk, és tálalás előtt -hogy finom, friss ropogós
maradjon- a forró raguba keverjük
A köret rizsbe
annyi játékot, annyi kunkort viszünk, hogy mielőtt felöntjük vízzel, egy kis köményt
és egy kis fűszerpaprikát hintünk rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése