Szerintem nem kell hozzá sok minden.
Szerintem mutatós.
Szerintem fincsi.
Szerintem nagyon fincsi.
Szerintem nem kívántam ma többet.
BACONOS SERTÉSROLÁD
TEJSZÍNES KELBIMBÓVAL
Hozzávalók:
60 dkg
sertéskaraj
12 szelet
bacon
50 dkg
kelbimbó
25 dkg sárgarépa
4 ger.
fokhagyma
2 dl tejszín
majoránna
bors, só
A sertéskarajt
felszeleteljük, adagonként 3 szeletkére; a szeleteket enyhén megklopfoljuk,
mindkét oldalukról megborsozzuk, majd 1-1 szelet baconra fektetjük és csigavonalban
feltekercseljük őket úgy, hogy a bacon kívülről befedje a roládjainkat.
A
serpenyőben kis lángon és egy kevéske zsiradékon, fedő alatt, szépen megsütjük
a roládjainkat.
(Ez a
művelet egy picikét odafigyelős és „sistergős”, de természetesen sütőben is készíthetjük,
ügyelve arra, hogy ne szárítsuk nagyon ki.)
A kelbimbót és
sárgarépát megtisztítjuk, félbevágjuk illetve felkarikázzuk; olívaolajon sózva,
borsozva, majoránnával ízesítve roppanós puhára pároljuk, az utolsó 1-2 percben
vékonyra szeletelt fokhagymát szórunk közé.
Befejező
műveletként nyakon borítjuk a tejszínnel és összeforraljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése