TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. július 10., kedd

Bab és rizs, ezzel-azzal avagy Villám és a csapás


Tegnap reggel, több kedves ismerősöm is panaszkodott az időjárásra, az ország egyéb s más területeiről. 
Nálunk viszont ölég meleg volt; aztán villámcsapásként jött a fejembe, hogy még mindig nem készítettem babos-rizst...
(Na,ez egy frappáns átkötés volt 😉)
Bár egyszer már majdnem megtörtént, csak akkor épp lencsés lett belőle.
Szóval tegnap ismét neki láttam, és megint majdnem az lett 😁
Monnnyuk, ez már lényegiekben hasonlít rá, csak egy picivel több.














BABOS-ZSÁLYÁS-RIZSES EGYTÁL,
  SZŰZPECSENYÉVEL ÉS ZÖLDSÉGEKKEL
Hozzávalók:
60 dkg szűzpecsenye
20 dkg rizottó rizs (arborio)
2 dob vörösbab konzerv
20 dkg sárgarépa
15 dkg petrezselyem gyökér
4 ger. fokhagyma
1 dl fehérbor
2-3 ek. kapribogyó
zsálya
olívaolaj
Parmesan v. Grana Padano
A szűzpecsenyét és a zöldségeket megtisztítjuk és formás kis csíkokra vágjuk.
A vörösbab konzerveket leszűrjük, lecsepegtettjük.
A felcsíkozott húst és a zöldségeket olívaolajon, együtt elkezdjük pirítani, amikor már elvesztette nyers színét, hozzáadjuk a rizst, átforrósítjuk, aztán jöhet a bab, és 2(3) evőkanálnyi kapribogyó. Megsózzuk, zúzott fokhagymával és aprított zsályával ízesítjük, felöntjük a borral és annyi vízzel ami épp ellepi; és innen tovább a rizottó módján készre főzzük; befejező műveletként reszelt Parmesan-t keverünk hozzá.
Tálaláskor + egy jó adag reszelt Parmesannal koronázzuk.





1 megjegyzés: