Tegnap reggel, több kedves ismerősöm is panaszkodott az időjárásra, az ország egyéb s más területeiről.
Nálunk viszont ölég meleg volt; aztán villámcsapásként jött a fejembe, hogy még mindig nem készítettem babos-rizst...
(Na,ez egy frappáns átkötés volt 😉)
Bár egyszer már majdnem megtörtént, csak akkor épp lencsés lett belőle.
Szóval tegnap ismét neki láttam, és megint majdnem az lett 😁
Monnnyuk, ez már lényegiekben hasonlít rá, csak egy picivel több.
BABOS-ZSÁLYÁS-RIZSES EGYTÁL,
SZŰZPECSENYÉVEL
ÉS ZÖLDSÉGEKKEL
Hozzávalók:
60 dkg
szűzpecsenye
20 dkg
rizottó rizs (arborio)
2 dob
vörösbab konzerv
20 dkg
sárgarépa
15 dkg
petrezselyem gyökér
4 ger.
fokhagyma
1 dl
fehérbor
2-3 ek. kapribogyó
zsálya
só
olívaolaj
Parmesan v.
Grana Padano
A
szűzpecsenyét és a zöldségeket megtisztítjuk és formás kis csíkokra vágjuk.
A vörösbab
konzerveket leszűrjük, lecsepegtettjük.
A
felcsíkozott húst és a zöldségeket olívaolajon, együtt elkezdjük pirítani,
amikor már elvesztette nyers színét, hozzáadjuk a rizst, átforrósítjuk, aztán
jöhet a bab, és 2(3) evőkanálnyi kapribogyó. Megsózzuk, zúzott fokhagymával és
aprított zsályával ízesítjük, felöntjük a borral és annyi vízzel ami épp
ellepi; és innen tovább a rizottó módján készre főzzük; befejező műveletként
reszelt Parmesan-t keverünk hozzá.
Tálaláskor +
egy jó adag reszelt Parmesannal koronázzuk.
Zamil Handsome - Sorry !!!! These are also good pages! No advertising !!!
VálaszTörlés