Ezt a pompás kis olasz tésztát már régebben kinéztem magamnak, de csak ma jött el az idő hogy elkészítsem. Mivel ez is egy népszerű és klasszikus étek, csak minimálisan vannak eltérések a receptek között, pl. egy kis vörösbort is adok hozzá...
SPAGHETTI alla
PUTTANESCA
muszáj magyarul is leírnom
A kurvák spagettije
Hozzávalók:
30 dkg
spagetti
25 dkg koktélparadicsom
20 szem
fekete olívabogyó
2-3 ek.
kapribogyó
6 ger.
fokhagyma
1 dl vörösbor
5-8 dkg
Pecorino sajt (Parmesan, Grana Padano)
chili pehely
vagy szósz
petrezselyem
zöldje
bazsalikom
szardella vagy
szardellapaszta
olívaolaj
A fokhagymát
felaprítjuk.
Az
olívabogyót, és a kapribogyót is felaprítjuk, amilyen apróra csak tudjuk.
A koktélparadicsomokat
felnegyedeljük.
Egy
serpenyőben olívaolajat melegítünk (nem túl forróra), rádobjuk az aprított fokhagymát,
3-4 pillanat múlva, amikor már finoman illatozik (ne égessük meg!), hozzáadunk
5-6 db szardellát, vagy egy teáskanálnyi szardellapasztát, elkeverjük aztán
jöhet az aprított kapri-, és olívabogyó, valamint a paradicsom.
1-2 perc pirítás után felöntjük a vörösborral hozzáadjuk a chilit és jól kiforraljuk.
A petrezselyemzöldet
és a bazsalikomot szintén felaprítjuk.
Közben a
spagettit kifőzzük.
Amikor a „ragu”
már szép sűrűre visszaforrt, belekeverjük a zöldfűszereket, majd a spagettit,
hozzá reszeljük a sajt kb. felét, aztán alaposan összeforgatjuk.
Frissen,
forrón reszelt sajttal a koronázva tálaljuk.
Ha chili szósz használunk, akkor kiválóan megfelel ehhez az ételhez a MarhaErős - chili szósz, amit Szentgotthárdon és környékén HÁRMASHATÁRSZÓDA - nál tudtok beszerezni vagy az Interneten 😉
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése