TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. október 25., csütörtök

Padlizsán és krém avagy Krém és leves

Aki még nem próbálta, az hamar tegye meg 😉














PADLIZSÁNKRÉMLEVES
Hozzávalók:
1 db szép padlizsán (40-50 dkg)
25 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
2 dl tejszín
1 ek. liszt
kakukkfű
oregánó
1 csapott teáskanál kurkuma - akár el is hagyható
A vöröshagymát durvára aprítjuk, és egy kevéske zsiradékon üvegesre sütjük.
Közben a padlizsánt felkockázzuk, a burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd a hagymához adjuk őket, megsózzuk és addig pároljuk amíg a padlizsánnak „opálosra” változik a színe (pár perc).
Ekkor befűszerezzük kakukkfűvel és oregánóval – én, elsősorba a színe miatt, adtam hozzá egy csapott teáskanál kurkumát is -, aztán bő 1 liter vízzel felöntve jó puhára főzzük.
Egy botmixer segítségével simára turmixoljuk, és tejszínből és lisztből készült habarással besűrítjük.
(Egy kedves ismerősömtől, aki már próbálta: -...ízlésünknek megfelelően egy kis cukorral vagy mézzel finomíthatjuk.)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése