PADLIZSÁNKRÉMLEVES
Hozzávalók:
1 db szép
padlizsán (40-50 dkg)
25 dkg burgonya
1 fej
vöröshagyma
2 dl tejszín
1 ek. liszt
kakukkfű
oregánó
só
1 csapott
teáskanál kurkuma - akár el is hagyható
A
vöröshagymát durvára aprítjuk, és egy kevéske zsiradékon üvegesre sütjük.
Közben a
padlizsánt felkockázzuk, a burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd a
hagymához adjuk őket, megsózzuk és addig pároljuk amíg a padlizsánnak
„opálosra” változik a színe (pár perc).
Ekkor befűszerezzük kakukkfűvel és oregánóval – én, elsősorba a színe miatt, adtam
hozzá egy csapott teáskanál kurkumát is -, aztán bő 1 liter vízzel felöntve jó puhára
főzzük.
Egy botmixer
segítségével simára turmixoljuk, és tejszínből és lisztből készült habarással
besűrítjük.
(Egy kedves ismerősömtől, aki már próbálta: -...ízlésünknek megfelelően egy kis cukorral vagy mézzel finomíthatjuk.)
(Egy kedves ismerősömtől, aki már próbálta: -...ízlésünknek megfelelően egy kis cukorral vagy mézzel finomíthatjuk.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése