TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. június 4., hétfő

Spenót és tészta avagy Eg... és meglepő

Ist' biz' 
Már én is unom mindig azt mondani, hogy egyszerűen....
...mert mindig hozzáadom magam, illetve egy  picit mégis csak más lesz 😉
Ma egyik fészes csoportba, csak így, egyszerűen annyit írtam, a Mit eszünk ma? kérésre : Spenótos tészta.... aztán majd kialakul...
Az lett! Egyszerűen és Meglepően 😁













SPENÓTOS FUSILLI, MEGLEPŐ MÓDON
Hozzávalók:
30 dkg fusilli (orsó)
30 dkg spenót
10 dkg kolozsvári szalonna
1 db nagy paradicsom
4-5 ger. fokhagyma
1 db zöldalma
1,5 dl tej
szerecsendió
bors, só
olívaolaj + vaj
reszelt sajt
A tésztát kifőzzük.
A szalonnát és a paradicsomot megtisztítjuk és apró kockákra daraboljuk.
Az alma magrészét eltávolítjuk, a húsát szintén picike kockákra vágjuk.
Egy serpenyőben olívaolaj és vaj keverékén, elkezdjük pirítani a szalonnát, aztán hozzáadjuk az almát és a paradicsomot.
A spenótot és a fokhagymát szintén megtisztítjuk, felaprítjuk, majd a szalonnás alaphoz adjuk, amikor már kicsit összeesett a spenót, borssal és szerecsendióval ízesítjük, és a tejjel felöntve főzzük, illetve minimálisra forraljuk a „levét”.
A közben kifőtt tésztát, alaposan beleforgatjuk a raguba, és jól összeforraljuk, úgy hogy a tészta magába szívja a „tejes szaftot”.
Ha szükséges, inkábba végén sózzuk.
Tálaláskor egy jó adag reszelt sajttal megszórjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése