Ist' biz'
Már én is unom mindig azt mondani, hogy egyszerűen....
...mert mindig hozzáadom magam, illetve egy picit mégis csak más lesz 😉
Ma egyik fészes csoportba, csak így, egyszerűen annyit írtam, a Mit eszünk ma? kérésre : Spenótos tészta.... aztán majd kialakul...
Az lett! Egyszerűen és Meglepően 😁
SPENÓTOS FUSILLI,
MEGLEPŐ MÓDON
Hozzávalók:
30 dkg fusilli (orsó)
30 dkg
spenót
10 dkg
kolozsvári szalonna
1 db nagy
paradicsom
4-5 ger.
fokhagyma
1 db
zöldalma
1,5 dl tej
szerecsendió
bors, só
olívaolaj +
vaj
reszelt sajt
A tésztát
kifőzzük.
A szalonnát
és a paradicsomot megtisztítjuk és apró kockákra daraboljuk.
Az alma
magrészét eltávolítjuk, a húsát szintén picike kockákra vágjuk.
Egy
serpenyőben olívaolaj és vaj keverékén, elkezdjük pirítani a szalonnát, aztán
hozzáadjuk az almát és a paradicsomot.
A spenótot
és a fokhagymát szintén megtisztítjuk, felaprítjuk, majd a szalonnás alaphoz
adjuk, amikor már kicsit összeesett a spenót, borssal és szerecsendióval
ízesítjük, és a tejjel felöntve főzzük, illetve minimálisra forraljuk a „levét”.
A közben kifőtt
tésztát, alaposan beleforgatjuk a raguba, és jól összeforraljuk, úgy hogy a tészta
magába szívja a „tejes szaftot”.
Ha szükséges,
inkábba végén sózzuk.
Tálaláskor
egy jó adag reszelt sajttal megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése