Ez lett belőle..., meg az is..., de mégis más.
TEJSZÍNES CSIRKECOMB,
FINOM ZÖLDSÉGEKKEL
Hozzávalók:
4 db
csirkecomb
1 fej
vöröshagyma
2 db paprika
2 ek, mustár
2 dl tejszín
30 dkg
sárgarépa
30 dkg
zöldborsó (fagyos)
2 db
babérvél
fűszerpaprika
majoránna
petrezselyemzöldje
liszt
só
köretnek
kifőtt tészta
A
vöröshagymát és a paprikát felaprítjuk, aztán egy nagyobb lábosban, üvegesre
sütjük, meghintjük egy kevés fűszerpaprikával, elkeverjük és egyből felöntjük
vízzel, belehelyezzük a csirkecombokat, sóval, majoránnával, babérlevéllel és a
mustárral ízesítjük. Innen tovább pörölt módján puhára főzzük.
Közben a
sárgarépát megtisztítjuk, és felkarikázzuk, azán a főzés utolsó 20-25 percében,
a fagyos borsóval együtt a „pörköltünkhöz” adjuk, amikor minden szépen megpuhult,
tejszínből és lisztből készült habarással besűrítjük, és egy jó adag durvára
aprított petrezselyemzölddel frissítjük.
Kifőtt
tésztával kínáljuk.
Az igen, igaz,
hogy csirkecomb… de ha őszinték vagyunk, akkor mélytányérból…és kanállal a legfinomabb 😉
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése