TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. június 28., csütörtök

Csirke és finom avagy Ez is, az is

Reggel két dolog járt a fejemben,  a csirkepaprikás, és a finomfőzelék...
Ez lett belőle..., meg az is..., de mégis más.















TEJSZÍNES CSIRKECOMB,
 FINOM ZÖLDSÉGEKKEL
Hozzávalók:
4 db csirkecomb
1 fej vöröshagyma
2 db paprika
2 ek, mustár
2 dl tejszín
30 dkg sárgarépa
30 dkg zöldborsó (fagyos)
2 db babérvél
fűszerpaprika
majoránna
petrezselyemzöldje
liszt
köretnek kifőtt tészta
A vöröshagymát és a paprikát felaprítjuk, aztán egy nagyobb lábosban, üvegesre sütjük, meghintjük egy kevés fűszerpaprikával, elkeverjük és egyből felöntjük vízzel, belehelyezzük a csirkecombokat, sóval, majoránnával, babérlevéllel és a mustárral ízesítjük. Innen tovább pörölt módján puhára főzzük.
Közben a sárgarépát megtisztítjuk, és felkarikázzuk, azán a főzés utolsó 20-25 percében, a fagyos borsóval együtt a „pörköltünkhöz” adjuk, amikor minden szépen megpuhult, tejszínből és lisztből készült habarással besűrítjük, és egy jó adag durvára aprított petrezselyemzölddel frissítjük.
Kifőtt tésztával kínáljuk.
Az igen, igaz, hogy csirkecomb… de ha őszinték vagyunk, akkor mélytányérból…és kanállal a legfinomabb 😉






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése