Ma amikor azon dolgoztam a boltban, hogy mi legyen otthon, egy kedves hölgy ismerősöm, megkérdezte, hogy -Mit főzök ma? Erre azt válaszoltam, hogy -Még nem tudom; mire Ő, hogy -Még Ő sem tudja. Erre én -Gyere utánam, és vedd azt amit én, este elolvashatod és holnap az lesz nálatok is 😉
Hát így megy ez mifelénk kérem szépen.
ROPOGÓS KAKUKKFÜVES
CSIRKEMELL,
PIRÍTOTT PATISZONOS KÖRÍTÉSSEL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
1 kg patiszon
(csillagtök)
30 dkg
paprika
25 dkg
paradicsom
3-4
csemegehagyma
8 ek. kukoricadara
kakukkfű
bors, só
A csirkemellet
felszeleteljük, egy kicsit megklopfoljuk, és megsózzuk.
Kb. 8 evőkanálnyi
kukoricadarát, kakukkfűvel és frissen őrölt borssal elkeverünk, majd egy
deszkára borítjuk, és a csirkemell szeleteket jó erősen belenyomkodjuk, beleforgatjuk.
Egy serpenyőben kevéske olajon, szép lassan!, mindkét oldalukról mosolygós pirosra
sütjük őket.
A patiszont meghámozzuk,
a magrészét eltávolítjuk, és vékony (max:1 centi vastag) szeletekre vágjuk. Egy
nagyobb serpenyőben forró olajon elkezdjük pirítani a patiszon szeleteket;
közben a paprikát is feldaraboljuk és közé dobjuk.
(Én kisebb,
zsengébb patiszonokat használtam, de ha már nagyobbak akkor természetesen
kockára is vághatjuk.)
A paradicsomot
felkockázzuk, és a csemegehagymát is feldaraboljuk; amikor a patiszon és a
paprika szépen megpirult, ezeket is hozzáadjuk, és alaposan összeforgatjuk,
összemelegítjük, sózzuk, borsozzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése