Mert mi a valóság, ha őszintén belegondolunk?
Mindenkinek megvannak a jól bevált, imádott étkei, amit gyermekkorunk óta szívesen fogyasztunk, ma már a családunk is; és mekkora katarzis volt, amikor először sikerült elkészítenünk ugyanolyanra finomra (majdnem) mint Anyáé volt.
Ezzel lényegében nincs is baj.
De, itt jövök én, és azon vállalkozó szellemű "hősök", akik veszik a Bátorságot és a Fantáziájukat, aztán kinyitják a hűtő(kamra)ajtót, aztán abból alkotnak amit ott és akkor találnak. Egyébként ez dolog arra is tökéletesen megfelel, hogy elhasználjuk a hűtő mélyen megbújó kis darabka ezt-azt...
...és Ti, Arandrágabarátim, ezt jól tudjátok, hisz' körülbelül nagyon sokszor leírtam már, de mégis úgy érzem, nem lehet elégszer.
KOLBÁSZOS
RICOTTAKRÉM,
TORMÁVAL ÉS FRISS KAPORRAL
Hozzávalók:
25 dkg
ricotta
10 dkg lángolt
kolbász
2 ek.
csemege torma
friss kapor
szükség
szerint só
Figyelem!!! Ez
most egy kicsit bonyolultabb recept, tessék odafigyelni, mert csak egyszer írom
le!!!
A kolbászt
apró kockákra daraboljuk, a kaprot felaprítjuk, majd a ricottával és a tormával
alaposan összekeverjük, (ha szükségét látjuk, sózhatjuk, én nem tettem) aztán 1
éjszakán át hűtőben érleljük, hogy az ízek jól eggyé váljanak.
Rozsos
pirítósra kenve pompás kis reggeli lehet, vagy vacsi… uzsi… tizórai… éhség falat…
vendégváró… csak úgy… meg ilyesmi…
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése