De néha muszáj elhasználni a maradék barack konzervet, befőttet.
...és néha muszáj, olyan igaz desszertet is készíteni...
SAJTTORTA,
GYÜMÖLCSÖKKEL
ÉS KEKSZDARABKÁKKAL
Hozzávalók:
25 dkg
mascarpone
2 db natúr
tömlős sajt (100g)
10 dkg
porcukor
20-22 db
mézes omlós keksz
az alap:
15 dkg
darált keksz (kekszmorzsa) + tetejére
10 dkg puha
vaj
1 ek.
kristálycukor
1 ek. tejföl
gyümölcsök…*
A kekszmorzsát
a cukorral és a puha vajjal és a tejföllel, (kézzel) alaposan, egyállagú, masszává
gyúrjuk. (Ha túl omlósnak, száraznak tűnne „tésztánk” egy picike tejföllel
lazíthatjuk. A kézzel való gyúrás pedig azért ajánlatos, mert így a kezünk
melegétől olvad a vaj és könnyeb is összegyúrni.)
Egy 22 centi
tortaforma alján, szépen egyenletes vastagságúan, elnyomkodjuk a kekszmorzsás
alapot.
Egy tálban,
a mascarponét, a tömlős sajtokkal és a porcukorral alaposan összekeverjük.
Ezután
beletördeljük a mézes kekszet, amit szintén alaposan belekeverünk, de közben a
keverőkanalunkkal is egy kicsit megtördeljük, megzúzzuk
A
gyümölcsöket feldaraboljuk és laza mozdulatokkal belekeverjük a sajtos-kekszes
krémbe, majd egységesen eloszlatjuk, elkenjük az alapon.
A tetejét
szépen elsimítjuk, és finoman meghintjük kekszmorzsával, ez el is maradhat, de
így nem lesz olyan csupasz.
Egy éjszakán
át hűtőben pihentetjük.
*A
gyümölcsök, szabadon választottak lehetnek, de a mennyiségével ne essünk
túlzásba.
-Én, most kb.
10 dkg áfonyát, és praktikai okokból egy fél doboz konzerv barackot használtam
(4 db felezett). + a díszítés.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése