Nem kell, folyton a boltba szaladgálni és összevásárolni minden hüleséget...
Ma pontosan így jártam, reggel kinyitottam a hűtő-, illetve a kamra ajtaját és véletlenszerűen találtam abból főzetem.
Próbáljátok ki Ti is, gondolom mindenkinél akad egy kis karaj, egy kis szárzeller, néhány kanál szójaszósz, shitake gomba, rizstészta, meg ilyesmi.
ÁZSIAI
SERTÉSRAGU
Hozzávalók:
50 dkg
sertéskaraj
20 dkg
shitake gomba
20 dkg bambuszrügy
(konzerv)
4 szál
újhagyma
4 ger. fokhagyma
4 ek.
almaecet
3 szál szálzeller
2 tk. kristálycukor
só
olívaolaj,
ha lett volna itthon akkor… szezámolaj
4 adag rizstészta
A pácoláshoz:
8 ek.
szójaszósz
3 ek.
szezámmag
friss chili, chiipehely, vagy Galachiliszósz
A sertéskarajt vékonyan felszeleteljük, és ugyanolyan vékonyan felcsíkozzuk.
A sertéskarajt vékonyan felszeleteljük, és ugyanolyan vékonyan felcsíkozzuk.
A
felcsíkozott húst egy tálba rakjuk, bőségesen meglocsoljuk szójaszósszal, hozzáadjuk
a szezámmagot, és chilipehellyel ízesítve, alaposan összeforgatjuk, és legalább
30 percig pihentetjük, pácoljuk.
Egy wok-ban
(vagy nagy serpenyőben) olajat hevítünk, és a hús fehéredésig sütjük.
Közben
feldaraboljuk a gombát és a zellert, a bambuszrügyet (szükség szerint) egy kicsit
átvagdossuk, „elvékonyítjuk” a fokhagymát pedig gyufaszál vékony csíkokra vágjuk,
aztán a húshoz adjuk.
A ragunkat
szépen megpirítjuk, majd megsózzuk.
Befejező
műveletként, megszórjuk cukorral, aztán ferdén felkarikázott újhagymát és 4
evőkanál almaecetet adunk hozzá; pillanatok alatt összeforraljuk, és a közben
kifőtt tésztán tálaljuk.
Ha ügyesen
dolgozunk, akkor nagyjából egyszerre készülünk el a tésztával és a raguval.
A pácoláshoz használhatunk Gala Shanghai édes-savanyú chiliszószból két evőkanállal.
A pácoláshoz használhatunk Gala Shanghai édes-savanyú chiliszószból két evőkanállal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése