TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. június 22., péntek

Saláta és hal avagy Egyszerű, de nem könnyű

A saláta készítés egyszerű dolog, de nem könnyű leírni a hozzávalók mennyiségét...
pl.:1 db kígyóuborka, az mekkora? vékony és hosszú, vagy rövid tömzsi, amit én használtam az 61 dekás volt..., én szeretem az olíva-, és a kapribogyót (nagyon) aki nem rajong érte, de megeszi, annak sok az az 5 szem, vagy bőven ölég 3 is... és éppen mekkora az a koktélparadicsom... folytathatnám a sort, de inkább azt mondom, hogy a salátákat mindenki alakítsa ízlésének megfelelően, az adott hozzávalók mennyiségének variálásával.
A következő salátánál amit lényegesnek illetve főelemnek tartok az az uborka...
Mégis írtam valamiféle mennyiségeket, de mint azt fentebb jeleztem, ez legyen szabad dolog 😉
















BOGYÓS-UBORKASALÁTA,
   CSÍRÁVAL ÉS FÜSTÖLT MAKRÉLÁVAL
Hozzávalók:
kígyóuborka (1 szép nagy)
olívabogyó (20 szem)
kapribogyó (3 evőkanálnyi)
koktélparadicsom (15 db)
póréhagymacsíra
madársaláta
olívaolaj
bors, só
füstölt makréla (legalább 1 db)
A hozzávalókat jól lehűtjük.
Az uborkát felkockázzuk, egy tálba rakjuk, megsózzuk, borsozzuk.
Ezután feldaraboljuk a koktélparadicsomot és hozzákeverjük az uborkához.
Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, olívaolajjal meglocsoljuk, alaposan összeforgatjuk, tányérra halmozzuk a füstölt makrélát.




1 megjegyzés:

  1. Tisztelt szerkesztő! Röviden annyi megjegyzésem lenne ezekhez a receptekhez, hogy, azok a hozzávalók, ami nem, vagy kevésbé ismertek a mi területünkön pl. Magyarországon, jó lenne konkrétan megírni, hogy az micsoda. Pl. mi az a ricotta? Sajt, vagy mi az? Mi az a makréla? Hal, vagy mi az? Mi az a kapribogyó? És egyáltalán melyik élelmiszeres, vagy zöldséges üzletekben lehet beszerezni ezeket? A receptek egyébként kitünőek.

    VálaszTörlés