pl.:1 db kígyóuborka, az mekkora? vékony és hosszú, vagy rövid tömzsi, amit én használtam az 61 dekás volt..., én szeretem az olíva-, és a kapribogyót (nagyon) aki nem rajong érte, de megeszi, annak sok az az 5 szem, vagy bőven ölég 3 is... és éppen mekkora az a koktélparadicsom... folytathatnám a sort, de inkább azt mondom, hogy a salátákat mindenki alakítsa ízlésének megfelelően, az adott hozzávalók mennyiségének variálásával.
A következő salátánál amit lényegesnek illetve főelemnek tartok az az uborka...
BOGYÓS-UBORKASALÁTA,
CSÍRÁVAL ÉS FÜSTÖLT MAKRÉLÁVAL
Hozzávalók:
kígyóuborka
(1 szép nagy)
olívabogyó
(20 szem)
kapribogyó (3
evőkanálnyi)
koktélparadicsom
(15 db)
póréhagymacsíra
madársaláta
olívaolaj
bors, só
füstölt
makréla (legalább 1 db)
A hozzávalókat
jól lehűtjük.
Az uborkát
felkockázzuk, egy tálba rakjuk, megsózzuk, borsozzuk.
Ezután feldaraboljuk
a koktélparadicsomot és hozzákeverjük az uborkához.
Majd hozzáadjuk
a többi hozzávalót is, olívaolajjal meglocsoljuk, alaposan összeforgatjuk, tányérra
halmozzuk a füstölt makrélát.
Tisztelt szerkesztő! Röviden annyi megjegyzésem lenne ezekhez a receptekhez, hogy, azok a hozzávalók, ami nem, vagy kevésbé ismertek a mi területünkön pl. Magyarországon, jó lenne konkrétan megírni, hogy az micsoda. Pl. mi az a ricotta? Sajt, vagy mi az? Mi az a makréla? Hal, vagy mi az? Mi az a kapribogyó? És egyáltalán melyik élelmiszeres, vagy zöldséges üzletekben lehet beszerezni ezeket? A receptek egyébként kitünőek.
VálaszTörlés