Ma arra gondoltam, hogy de jó volna egy kis paprikás enni, galuskával, mondjuk kaprosan, túrósan, hmmm...
Dehogy gondoltam; tegnapról volt még csirkemell, a túró szav.ideje holnapután lejár, tejföl van itthon (mondjuk az mindig), kaprot kaptam a szomszéd nénitől, galuskát pedig régen ettem már...legalább 38 napja... az má' sok ám 😀
Na, pont erre gondoltam ma... talán.
CSIRKEMELL PAPRIKÁS
KAPOS-TÚRÓS GALUSKÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg
csirkemell
1 fej
vöröshagyma
1 p. tejföl
2-3 ek.
liszt
2 db
babérlevél
10-15 dkg
szalonna
fűszerpaprika
borsikafű
só
4 adag galuska
45 dkg túró
(fénykorában még 50 dkg volt)
1 cs. kapor
A
vöröshagymát felaprítjuk.
A
csirkemellet falatnyi darabokra szeleteljük és egy kevéske zsiradékon 2-3
percig sütjük az egyik oldalukról, aztán megforgatjuk őket, hozzáadjuk a
hagymát, és még 2-3 percig pirítjuk.
Sózzuk, meghintjük
fűszerpaprikával, babérlevéllel és egy kis borsikafűvel ízesítve, vízzel felöntve
lassú forrással, kb.20 percig főzzük, majd tejfölből és lisztből készült
habarással sűrítjük.
Ez idő alatt,
elkészítjük a galuskát, amit találás előtt túróval és aprított kaporral
összekeverjük.
A
kapros-túrós galuska tetejére tálaljuk a paprikást és pirított szalonnapörccel
megszórjuk.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésIgen :)
Törlés