OLÍVÁS PIZZA, 4SAJTTAL
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
3 dl víz
1 tk. kristálycukor
1 kk. őrölt kömény
1 tk. kristálycukor
1 kk. őrölt kömény
4-5 ek. olívaolaj
1 tk. só (kb.)
15-20 szem fekete olívabogyó
25 dkg koktélparadicsom
15-20 szem fekete olívabogyó
25 dkg koktélparadicsom
Mozzarella
Gorgonzolla
Grana Padano
Edami tipusu sajt (nagy lyukú)
a sajtok kedvünkre való mennyiségben illetve fajtájúak lehetnek
a sajtok kedvünkre való mennyiségben illetve fajtájúak lehetnek
bazsalikom
Az élesztőt 3 dl kézmeleg, cukros vízben felfuttatjuk.
Az élesztőt 3 dl kézmeleg, cukros vízben felfuttatjuk.
Az olívabogyót alaposan lecsepegtetjük, aztán apróra összedaraboljuk.
A lisztet átszitáljuk, megsózzuk, elkeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és az aprított olajbogyót, az őrölt köményt) begyúrjuk, és amikor már kezd szépen összeállni, hozzáadjuk az olajat, amit alaposan beledolgozunk.
A így kapott tésztánkat adagokra osztjuk, amiket szintén alapos gyúrással formás gombócokká alakítunk, majd egy konyharuhával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztünk. (Ebből a mennyiségből nekem 4 adag, 20-22 cm átmérőjű pizza jött ki.)
A sütőt 220 (+) fokra bemelegítjük.
A tepsit, sütőlapot, finoman, az ujjainkkal, megkenünk olívaolajjal, majd ezen nyújtjuk ki a pizzáinkat, csak kézzel lapítgatva, nem sodrófával!
Ezután jöhetnek a feltétek, ami természetesen kedvünkre való lehet; én most sajtot akartam sok sajtot, kötve a klasszikusokhoz, legalább 4 félét, és friss, édes, koktélparadicsomot.
Friss bazsalikomot pedig csak a végén raktam rá, a még forró pizzára, és a Grana Padano sajt is akkor került rá.
...és mielőtt bárki, -hiába tartozik az Arandrágabarátim közé-, megkérdezné? már nincs, elfogyott, vége, nem tudok küldeni, nem kell érte jönni, nix, semisenincs, elvitte a cica, nem magyarázkodom...
A lisztet átszitáljuk, megsózzuk, elkeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és az aprított olajbogyót, az őrölt köményt) begyúrjuk, és amikor már kezd szépen összeállni, hozzáadjuk az olajat, amit alaposan beledolgozunk.
A így kapott tésztánkat adagokra osztjuk, amiket szintén alapos gyúrással formás gombócokká alakítunk, majd egy konyharuhával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztünk. (Ebből a mennyiségből nekem 4 adag, 20-22 cm átmérőjű pizza jött ki.)
A sütőt 220 (+) fokra bemelegítjük.
A tepsit, sütőlapot, finoman, az ujjainkkal, megkenünk olívaolajjal, majd ezen nyújtjuk ki a pizzáinkat, csak kézzel lapítgatva, nem sodrófával!
Ezután jöhetnek a feltétek, ami természetesen kedvünkre való lehet; én most sajtot akartam sok sajtot, kötve a klasszikusokhoz, legalább 4 félét, és friss, édes, koktélparadicsomot.
Friss bazsalikomot pedig csak a végén raktam rá, a még forró pizzára, és a Grana Padano sajt is akkor került rá.
...és mielőtt bárki, -hiába tartozik az Arandrágabarátim közé-, megkérdezné? már nincs, elfogyott, vége, nem tudok küldeni, nem kell érte jönni, nix, semisenincs, elvitte a cica, nem magyarázkodom...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése