TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. május 31., csütörtök

Csirke és kukorica avagy Van aki forrón szereti, és van aki nem

Erről nincs nincs mit mondani....
Meleg van, nagyon meleg... 
Mi lesz itt nyáron 😲
Ilyenkor a magamfajta ember nem kívánhat mást, mint egy kis mexikóit, aminél az sem baj, ha most épp nem csípős.
Azért egy ici-picit lehet az. 














MEXIKÓI CSIRKERAGU, ÚJKRUMPLIVAL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
60 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
2 dob. kukoricakonzerv
2 db kápia paprika
2 db babérlevél
1 tk. őrölt fahéj
1 p. tejföl (150g)
fűszerpaprika
majoránna
 A csirkemellet 2x2 centis kockákra vágjuk.
A vöröshagymát felaprítjuk és üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a csirkehúst, és néhány percig együtt pirítjuk.
Ezután megsózzuk, meghintjük egy kis fűszerpaprikával, elkavarjuk, babérlevéllel, majoránnával és a fahéjjal ízesítve, valamint vízzel felöntve 25-30 percig főzzük.
Közben a megtisztítjuk a újkrumplit, és a csirkemellhez hasonlatosan feldaraboljuk; a kápia paprikákat is felkockázzuk, majd a kukoricakonzervekkel együtt a csirkéhez adjuk; készre, puhára főzzük.
Tálaláskor tejfölt kínálhatunk hozzá, illetve chilivel is ízesíthetjük, bár azért, mert mexikóinak mondjuk, nem kötelező, hogy csípős legyen. Szerintem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése