Meleg van, nagyon meleg...
Mi lesz itt nyáron 😲
Ilyenkor a magamfajta ember nem kívánhat mást, mint egy kis mexikóit, aminél az sem baj, ha most épp nem csípős.
Azért egy ici-picit lehet az.
MEXIKÓI
CSIRKERAGU, ÚJKRUMPLIVAL
Hozzávalók:
60 dkg
csirkemell
60 dkg
burgonya
1 fej
vöröshagyma
2 dob.
kukoricakonzerv
2 db kápia
paprika
2 db
babérlevél
1 tk. őrölt
fahéj
1 p. tejföl
(150g)
fűszerpaprika
majoránna
só
A csirkemellet 2x2 centis kockákra vágjuk.
A
vöröshagymát felaprítjuk és üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a csirkehúst, és
néhány percig együtt pirítjuk.
Ezután
megsózzuk, meghintjük egy kis fűszerpaprikával, elkavarjuk, babérlevéllel,
majoránnával és a fahéjjal ízesítve, valamint vízzel felöntve 25-30 percig
főzzük.
Közben a megtisztítjuk
a újkrumplit, és a csirkemellhez hasonlatosan feldaraboljuk; a kápia paprikákat
is felkockázzuk, majd a kukoricakonzervekkel együtt a csirkéhez adjuk; készre,
puhára főzzük.
Tálaláskor
tejfölt kínálhatunk hozzá, illetve chilivel is ízesíthetjük, bár azért, mert
mexikóinak mondjuk, nem kötelező, hogy csípős legyen. Szerintem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése