Ma, beszorultam a konyhába, előszedtem egy nagy serpenyőt, és ....
Valamelyik igaz, de a lényegen nem változtat, el lehet készíteni szép időben, és esőben is 😉
TÁRCSÁS LECSÓS
HÚS
Hozzávalók:
1 kg
sertéstarja
1 nagy
citrom leve
őrölt
rozmaring
50 dkg
paprika
50 dkg
paradicsom
2 nagy fej
vöröshagyma
3-4 ger.
fokhagyma
bors, só
A
sertéstarját csíkokra vágjuk, beletesszük egy tálba, 1db citrom levével, őrölt rozmaringgal, borssal
alaposan összeforgatjuk, majd átkeverjük egy kis olajjal, és legalább egy
éjszakán át hűtőben érleljük.
A
grilltárcsát felmelegítjük, és a felcsíkozott, bepácolt tarját szépen megsütjük.
Közben a paprikát
és a paradicsomot feldaraboljuk, a vöröshagymát karikákra szeleteljük, a
fokhagymákat pedig olyan vékonyra szeleteljük amilyenre csak tudjuk.
Amikor a
húsunk, már kellően megpuhult, megsózzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát és
a hagymakarikákat, 2-3 percig pirítjuk, majd a paradicsomot is hozzáadjuk, amivel
már inkább csak összemelegítjük, összeforraljuk, tálalás előtt még egy kicsit
megborsozzuk, szükség szerint sózzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése