TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. május 10., csütörtök

Tarja és lecsó avagy A kis hamis

Ma, kimentem a szabadba, előszedtem a grilltárcsát, és összedobtam egy kis finomságot.
Ma, beszorultam a konyhába, előszedtem egy nagy serpenyőt, és ....
Valamelyik igaz, de a lényegen nem változtat, el lehet készíteni szép időben, és esőben is 😉
...azért kint jobb...













TÁRCSÁS LECSÓS HÚS
Hozzávalók:
1 kg sertéstarja
1 nagy citrom leve
őrölt rozmaring
50 dkg paprika
50 dkg paradicsom
2 nagy fej vöröshagyma
3-4 ger. fokhagyma
bors, só
A sertéstarját csíkokra vágjuk, beletesszük egy tálba, 1db citrom levével, őrölt rozmaringgal, borssal alaposan összeforgatjuk, majd átkeverjük egy kis olajjal, és legalább egy éjszakán át hűtőben érleljük.
A grilltárcsát felmelegítjük, és a felcsíkozott, bepácolt tarját szépen megsütjük.
Közben a paprikát és a paradicsomot feldaraboljuk, a vöröshagymát karikákra szeleteljük, a fokhagymákat pedig olyan vékonyra szeleteljük amilyenre csak tudjuk.
Amikor a húsunk, már kellően megpuhult, megsózzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát és a hagymakarikákat, 2-3 percig pirítjuk, majd a paradicsomot is hozzáadjuk, amivel már inkább csak összemelegítjük, összeforraljuk, tálalás előtt még egy kicsit megborsozzuk, szükség szerint sózzuk.
Amikor a zöldségfélék a húsközé kerülnek, valóban dolgozzunk gyorsan, hogy ne egy klasszikus „jó” megfőtt lecsót kapjunk, hanem egy friss hangulatú, picit még roppanós finomságot készítsünk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése