TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. május 15., kedd

Zöldség és rétes avagy Ezt ki kell próbálni


Arra gondoltam, hogy erre, és pont olyan lett!
Krémesen simogató és fűszeresen varázslatos.
Finom és mindenképp kipróbálós, annak aki szereti a tömény zöldséges ízeket 😉 
...vagy egyszer kibírja hús nélkül 😁















ZÖLDSÉGES RAKOTT RÉTES, GOMOLYÁVAL
Hozzávalók:
8 lapos réteslap
2 p. tejföl (2 x 150g)
1 db tojás
60 dkg cukkini
30 dkg padlizsán
30 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
15 dkg gomolya sajt (természetese másféle is lehet)
2 tk. kristálycukor
oregánó
lestyán
bors, só
olívaolaj
A cukkinit, a padlizsánt és a gombát kb. centi vastag darabokra vágjuk; egy nagy tálba tesszük őket, megsózzuk, borsozzuk oregánóval és lestyánnal ízesítjük, alaposan átforgatjuk, aztán legalább 30 percig félretesszük pihenni, közben 1x-2x átmozgatjuk.










A sütőt bemelegítjük 180 fokra.
A tejfölöket, a tojással és egy kis sóval kikeverjük.
A vöröshagymát felaprítjuk és egy kevéske olajon megpirítjuk, a tűzről lehúzva, de még melegen hozzáadunk, 2 gerezd fokhagymát, majd az egészet hozzákeverjük a besózott zöldségekhez.










Egy 32 centis kis tepsit finoman kikenünk olajjal, és 3 db réteslappal kibéleljük, a lapokat vékonyan megkenjük olajjal, majd a zöldségek felét egységesen elosztjuk rajta, meghintjük 1 csapott teáskanál cukorral, aztán meglocsoljuk, megkenegetjük a tejföl kb. harmad részével.
Ismét réteslap következik, de csak 2, a közüket szintén vékonyan megolajozzuk.
Erre jöhet a maradék zöldség, illetve ezt is finoman megcukrozzuk, és megtejfölözzük.
A tetejét 3 lappal borítjuk be, a szokásos módon, és lekenjük a maradék tejföllel.
A gomolyát kis kockákra daraboljuk és ezzel koronázzuk meg a rétesünket.
A 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt szépen megsütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése