Arra gondoltam, hogy erre, és pont olyan lett!
Krémesen simogató és fűszeresen varázslatos.
Finom és mindenképp kipróbálós, annak aki szereti a tömény zöldséges ízeket 😉
...vagy egyszer kibírja hús nélkül 😁
ZÖLDSÉGES
RAKOTT RÉTES, GOMOLYÁVAL
Hozzávalók:
8 lapos
réteslap
2 p. tejföl
(2 x 150g)
1 db tojás
60 dkg
cukkini
30 dkg
padlizsán
30 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
2 ger.
fokhagyma
15 dkg gomolya
sajt (természetese másféle is lehet)
2 tk. kristálycukor
oregánó
lestyán
bors, só
olívaolaj
A cukkinit,
a padlizsánt és a gombát kb. centi vastag darabokra vágjuk; egy nagy tálba tesszük
őket, megsózzuk, borsozzuk oregánóval és lestyánnal ízesítjük, alaposan átforgatjuk,
aztán legalább 30 percig félretesszük pihenni, közben 1x-2x átmozgatjuk.
A sütőt bemelegítjük
180 fokra.
A
tejfölöket, a tojással és egy kis sóval kikeverjük.
A
vöröshagymát felaprítjuk és egy kevéske olajon megpirítjuk, a tűzről lehúzva,
de még melegen hozzáadunk, 2 gerezd fokhagymát, majd az egészet hozzákeverjük a
besózott zöldségekhez.
Egy 32
centis kis tepsit finoman kikenünk olajjal, és 3 db réteslappal kibéleljük, a lapokat
vékonyan megkenjük olajjal, majd a zöldségek felét egységesen elosztjuk rajta, meghintjük
1 csapott teáskanál cukorral, aztán meglocsoljuk, megkenegetjük a tejföl kb.
harmad részével.
Ismét réteslap
következik, de csak 2, a közüket szintén vékonyan megolajozzuk.
Erre jöhet a
maradék zöldség, illetve ezt is finoman megcukrozzuk, és megtejfölözzük.
A tetejét 3
lappal borítjuk be, a szokásos módon, és lekenjük a maradék tejföllel.
A gomolyát kis
kockákra daraboljuk és ezzel koronázzuk meg a rétesünket.
A 180 fokos
sütőben nagyjából 40 perc alatt szépen megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése