TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. május 9., szerda

Saláta, sonka, sajt avagy Egy könnyű nap

Tegnap nagyon egészségesen oldottam meg a napi étkezést, reggeli zabpehely, magvak, natúr joghurt, ebédre ez a fincsi kis saláta, este 6 után pedig, büszkén leírtam Nektek 😁
... aztán megvacsoráztam, de normálisan ám! 😉














EGYSZERŰ FRISS SALÁTA, 
  SONKÁBAN PIRÍTOTT KECSKESAJTTAL
     ÉS CITROMOS-MÉZES ÖNTETTEL
2 adag
Hozzávalók:
10 dkg zsíros, félkemény kecskesajt
8 sz. füstölt sonka, szép vékonyra szeletelt
2 db paradicsom
kapribogyó
saláta levelek
az öntet:
2 ek. olívaolaj
2 ek. citromlé
2 ek. méz
bors
A kecskesajtot adagonként, 4 csíkra, (4 szeletre,darabra) vágjuk, és ügyesen begöngyöljük 1-1 sonka szeletbe. Egy serpenyőt felforrósítunk, aztán 2 evőkanál olívaolajat teszünk bele, majd pillanatok alatt (ezért kell valóban forrónak lennie) mindkét oldalukról megpirítjuk a sonkás-sajtfalatokat, és egyből ki is szedjük egy tányérra őket!
Ugyanabban, a még meleg serpenyőbe, amibe a sajtokat pirítottuk, belecsurgatjuk a mézet, hozzáadjuk a citromlevet, az olívaolajat alaposan elkavarjuk és megborsozzuk. (Nem mellesleg, így az esetlegesen, és csak kicsit kifolyt sajtot is felhasználjuk az öntethez.) 
Egy tányérra salátaleveleket halmozunk, vékony szeletkékre vágott paradicsomot teszünk rá, megszórjuk kapribogyóval, rápakoljuk a sonkás-sajtokat és a serpenyőben összekevert öntettel meglocsoljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése