TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. május 22., kedd

Lazac és ricotta avagy 30 & 5


Gyors étel, jól összehangolva, finom.
Egyetlen egy baj van vele...
...gyorsan el is fogy 😢











LAZACFILÉ, SZÍNES CUKKINIÁGYON,
  TORMÁS-RICOTTÁVAL
Hozzávalók:
4 adag lazacfilé
60 dkg cukkini
15 dkg sárgarépa
4 ger. fokhagyma
25 dkg ricotta
3 tk. csemegetorma
petrezselyem zöldje
bors, só
olívaolaj és vaj
A lazacfiléket sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és grill serpenyőben szépen megsütjük.
A cukkinit előbb felkarikázzuk, aztán csíkokra vágjuk.
A sárgarépát megtisztítjuk, hosszában félbe vágjuk, majd a zöldségpucolóval szép vékony szalagokat vágunk belőle.
Egy nagy serpenyőben olívaolaj és vaj keverékén elkezdjük pirítani a cukkini csíkokat, aztán amikor, már kezd pirulni, hozzáadjuk a répa szalagokat és együtt pirítjuk tovább.
A fokhagymát szintén vékonyka csíkokra vágjuk, és az utolsó percekben ezt is a cukkinihez adjuk, tálalás előtt megsózzuk, durvára vágott petrezselyem zölddel frissítjük.
A ricottát, egy evőkanálnyi olívaolajjal és a tormával kikeverjük, szükség szerint sózzuk.
Ha ezekkel mind megvagyunk, akkor szépen kitálaljuk, aztán jóízűen befaljuk.
Mind.
ui. Egy jó tanács: kicsit kevesebb sót rakjatok a zöldségekre, mint én, mert lebuktok, hogy szerelemesek vagytok 😁



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése