TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. május 23., szerda

Uborka és leves avagy Ezt is beirhatom

No, kérem ismét egy olyan dolog amit már régóta őrizgetek a kis agyamban.
Figyelgetem ki,- hogy készíti, szeret e nagyvilágban, mennyire és milyen klasszikus módozatai vannak, meg ilyesmi 😄
Tegnap eljött az alkalom, hogy elkészítsem én is, tőlem természetes módon a saját értelmezésemben, és tőlem természetes módon kicsit máshogy.
Megpróbáltam hidegen, melegen, és azt kell mondanom: EZ TUTI! 
...és végre egy leves ami ropogós!!!















KAPROS-TEJFÖLÖS UBORKALEVES
Hozzávalók:
1 db kígyóuborka 
15 dkg csemegeuborka
1 kis fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
1 p. tejföl
2 ek. liszt
friss kapor
bors, só
A csemegeuborkát apró kocákra vágjuk.
A vöröshagymát, felaprítjuk, és olívaolajin üvegesre sütjük, hozzáadjuk a csemegeuborkát, és még 1-2 percig pirítjuk.
Ezután megsózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, és bő 1 liter vízzel felöntve, szép lassan felforraljuk.
Amíg a levesünk felforr, a kígyóuborkát hosszában félbevágjuk, egy teáskanállal kikaparjuk a magrészét a húsát pedig szintén, apró kockákra daraboljuk.
A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, amivel besűrítjük a levesünket.
A friss kaprot aprítunk, és a kígyóuborka kockákkal együtt a forró levesbe keverjük.
Melegen és hidegen is kitűnő leves.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése