No, kérem ismét egy olyan dolog amit már régóta őrizgetek a kis agyamban.
Figyelgetem ki,- hogy készíti, szeret e nagyvilágban, mennyire és milyen klasszikus módozatai vannak, meg ilyesmi 😄
Tegnap eljött az alkalom, hogy elkészítsem én is, tőlem természetes módon a saját értelmezésemben, és tőlem természetes módon kicsit máshogy.
Megpróbáltam hidegen, melegen, és azt kell mondanom: EZ TUTI!
...és végre egy leves ami ropogós!!!
...és végre egy leves ami ropogós!!!
KAPROS-TEJFÖLÖS UBORKALEVES
Hozzávalók:
1 db
kígyóuborka
15 dkg
csemegeuborka
1 kis fej vöröshagyma
2 ger.
fokhagyma
1 p. tejföl
2 ek. liszt
friss kapor
bors, só
A csemegeuborkát
apró kocákra vágjuk.
A vöröshagymát,
felaprítjuk, és olívaolajin üvegesre sütjük, hozzáadjuk a csemegeuborkát, és
még 1-2 percig pirítjuk.
Ezután megsózzuk,
borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, és bő 1 liter vízzel felöntve, szép lassan
felforraljuk.
Amíg a
levesünk felforr, a kígyóuborkát hosszában félbevágjuk, egy teáskanállal kikaparjuk
a magrészét a húsát pedig szintén, apró kockákra daraboljuk.
A tejfölből és
a lisztből habarást készítünk, amivel besűrítjük a levesünket.
A friss kaprot
aprítunk, és a kígyóuborka kockákkal együtt a forró levesbe keverjük.
Melegen és hidegen is kitűnő leves.
Melegen és hidegen is kitűnő leves.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése