A hűtő mélyén ráakadtam néhány levélke medvehagymára és mielőtt teljesen összefonnyadna hamar elhasználtam őket.
Ez egy ügyes dolog volt tőlem 😉
Az, hogy ez már múlt hét elején történt és még nem osztottam meg veletek...
Na, az már nem is annyira ügyes dolog 😁
MEDVEHAGYMÁS-SAJTOS
KARAJ,
MELEG
PARADICSOMOS SALÁTÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg
sertéskaraj
10 dkg Cheddar
sajt
12-15 szelet
bacon
4 db szívsaláta
3 db paradicsom
medvehagyma
szerecsendió
bors, só
olívaolaj
A sertéskarajt
nyitott szeleteléssel (pillangó) 15 dekás adagokra vágjuk, és kicsit megklopfoljuk.
A szeleteket
kiterítjük, picit megsózzuk, medvehagyma leveleket fektetünk rájuk, majd
elosztjuk rajtuk Cheddar sajtot, frissen őrölt borssal és szerecsendióval megszórjuk,
aztán összehajtjuk őket.
Bacon
szeletekkel ügyesen bebugyoláljuk, betakargatjuk őket, és tepsibe rakosgatjuk,
egy pici vizet önthetünk alá.
(Fontos,
hogy a bacon szeletek, jól befogják a nyitott hússzéleket.)
Előmelegített
sütőben, 180 fokon, kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Közben előkészítjük
a körethez valókat. A paradicsomot felkockázzuk, a szívsalátákat félbe vágjuk; közvetlen
tálalás előtt, egy serpenyőben, egy-két kanálnyi olívaolajat hevítünk,
belepakoljuk a félbevágott salátákat, a vágott felükkel lefelé, pillanatok
alatt megkapatjuk, majd a hozzáadjuk a paradicsomkockákat, sózzuk, borsozzuk,
és valóban csak annyi idő alatt, amíg a paradicsom átmelegszik, összeforgatjuk,
és azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése