TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. május 2., szerda

Medvehagyma és Cheddar avagy Nem is annyira


A hűtő mélyén ráakadtam néhány levélke medvehagymára és mielőtt teljesen összefonnyadna hamar elhasználtam őket.
Ez egy ügyes dolog volt tőlem 😉
Az, hogy ez már múlt hét elején történt és még nem osztottam meg veletek...
Na, az már nem is annyira ügyes dolog 😁














MEDVEHAGYMÁS-SAJTOS KARAJ,
  MELEG PARADICSOMOS SALÁTÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
10 dkg Cheddar sajt
12-15 szelet bacon
4 db szívsaláta
3 db paradicsom
medvehagyma
szerecsendió
bors, só
olívaolaj
A sertéskarajt nyitott szeleteléssel (pillangó) 15 dekás adagokra vágjuk, és kicsit megklopfoljuk.
A szeleteket kiterítjük, picit megsózzuk, medvehagyma leveleket fektetünk rájuk, majd elosztjuk rajtuk Cheddar sajtot, frissen őrölt borssal és szerecsendióval megszórjuk, aztán összehajtjuk őket.










Bacon szeletekkel ügyesen bebugyoláljuk, betakargatjuk őket, és tepsibe rakosgatjuk, egy pici vizet önthetünk alá.
(Fontos, hogy a bacon szeletek, jól befogják a nyitott hússzéleket.)
Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Közben előkészítjük a körethez valókat. A paradicsomot felkockázzuk, a szívsalátákat félbe vágjuk; közvetlen tálalás előtt, egy serpenyőben, egy-két kanálnyi olívaolajat hevítünk, belepakoljuk a félbevágott salátákat, a vágott felükkel lefelé, pillanatok alatt megkapatjuk, majd a hozzáadjuk a paradicsomkockákat, sózzuk, borsozzuk, és valóban csak annyi idő alatt, amíg a paradicsom átmelegszik, összeforgatjuk, és azonnal tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése