Tegnap ismét egy jól bevált, praktikus! módszer lett az alapja az ebédnek.
Általában azt mondom, hogy abból főzz ami otthon van, ez igaz, de az is igaz, hogy van amikor az is elfogy. Na, akkor-ekkor megy az emberfia a boltba és megvesz mindent ami akciós.
Hát ez, és egy picit én alkottuk meg a tegnapit.
JOGHURTOS
KARALÁBÉFŐZELÉK,
FŰSZERES-PAPRIKÁS PULYKARAGUVAL
Hozzávalók:
4 db zsenge
karalábé (kb.1 kg)
2 szál szárzeller
1 nagy p. görög
joghurt (400g)
1ek. liszt
1 csapott
tk. kristálycukor
60 dkg
pulyka felsőcomb filé
1db kaliforniai
paprika (piros)
őrölt római
kömény
kakukkfű
chili pehely
(őrölt vagy cayenne bors)
só
olívaolaj
A kaliforniai
paprikát felkockázzuk.
A pulyka
felsőcomb filét, kis kockákra daraboljuk, őrölt római köménnyel, chili pehellyel és
kakukkfűvel meghintjük, alaposan bemasszírozzuk, majd egy félóra pihentetés
után, olívaolajon, szép lassan megpirítjuk.
Ezután
megsózzuk, felöntjük 2 deci vízzel, amit kis lángon minimálisra forralunk; a
forrás utolsó szakaszában (5 perc), beleszórjuk a paprika kockákat.
Közben a
karalábékat megtisztítjuk és felkockázzuk, megsózzuk, majd egy nagy serpenyőben
olívaolajon, szintén szép lassan roppanós puhára pároljuk, a szárzellert
aprócska kockákra vágjuk és a karalábé közé szórjuk.
Amikor elértük
a kívánt állagot (nem célunk, az indokolatlan „szét puhulás”!), meghintjük 1 evőkanál
liszttel, elkavarjuk, kicsit lepirítjuk, aztán felöntjük 1,5 deci vízzel,
gyorsan kiforraljuk, visszagyengítjük a lángot alatta, hozzákeverjük a
joghurtot, és összeforraljuk, de már ügyelünk arra, hogy ne forraljuk túl,
nehogy kicsapódjon a joghurt.
Szerencsés esetben
a zeller aprított levelével frissítjük, a pulyaraguval a tetején tálaljuk.
ui.: Ha
ügyesek vagyunk, körülbelül egy időben készülünk el, a főzelékkel és a raguval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése