TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. május 29., kedd

Karalábé és pulyka avagy Akcióban a roppanó finomságok


Tegnap ismét egy jól bevált, praktikus! módszer lett az alapja az ebédnek.
Általában azt mondom, hogy abból főzz ami otthon van, ez igaz, de az is igaz, hogy van amikor az is elfogy. Na, akkor-ekkor megy az emberfia a boltba és megvesz mindent ami akciós.
Hát ez, és egy picit én alkottuk meg a tegnapit.















JOGHURTOS KARALÁBÉFŐZELÉK,
   FŰSZERES-PAPRIKÁS PULYKARAGUVAL
Hozzávalók:
4 db zsenge karalábé (kb.1 kg)
2 szál szárzeller
1 nagy p. görög joghurt (400g)
1ek. liszt
1 csapott tk. kristálycukor
60 dkg pulyka felsőcomb filé
1db kaliforniai paprika (piros)
őrölt római kömény
kakukkfű
chili pehely (őrölt vagy cayenne bors)
olívaolaj
A kaliforniai paprikát felkockázzuk.
A pulyka felsőcomb filét, kis kockákra daraboljuk, őrölt római köménnyel, chili pehellyel és kakukkfűvel meghintjük, alaposan bemasszírozzuk, majd egy félóra pihentetés után, olívaolajon, szép lassan megpirítjuk.
Ezután megsózzuk, felöntjük 2 deci vízzel, amit kis lángon minimálisra forralunk; a forrás utolsó szakaszában (5 perc), beleszórjuk a paprika kockákat.
Közben a karalábékat megtisztítjuk és felkockázzuk, megsózzuk, majd egy nagy serpenyőben olívaolajon, szintén szép lassan roppanós puhára pároljuk, a szárzellert aprócska kockákra vágjuk és a karalábé közé szórjuk.
Amikor elértük a kívánt állagot (nem célunk, az indokolatlan „szét puhulás”!), meghintjük 1 evőkanál liszttel, elkavarjuk, kicsit lepirítjuk, aztán felöntjük 1,5 deci vízzel, gyorsan kiforraljuk, visszagyengítjük a lángot alatta, hozzákeverjük a joghurtot, és összeforraljuk, de már ügyelünk arra, hogy ne forraljuk túl, nehogy kicsapódjon a joghurt.
Szerencsés esetben a zeller aprított levelével frissítjük, a pulyaraguval a tetején tálaljuk.
ui.: Ha ügyesek vagyunk, körülbelül egy időben készülünk el, a főzelékkel és a raguval.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése