Előkaptam a bográcsot, hama-gyorsan tüzet raktam...
...vagy előkaptam egy nagy lábost, begyújtottam a gázt...
Így vagy úgy, ez is finom lett ŐrültenJó lett 😋
BIRKAGULYÁS,
GOMBÁVAL
ŐrültenJó módra
Hozzávalók:
1,5 kg
csontos birka pörkölt hús
1 db nagy
fej vöröshagyma
6 ger.
fokhagyma
2 db
babérlevél
25 dkg
paprika
25 dkg paradicsom
30 dkg gomba
60 dkg burgonya
petrezselyem
zöldje
fűszerpaprika
majoránna
majoránna
kömény (én
használtam egészet és őröltet is)
só
sertészsír
A
vöröshagymát felaprítjuk és sertészsíron üvegesre sütjük.
A fokhagymát
felkockázzuk és a hagymához adjuk, majd egy-két perc pirítás után hozzáadjuk a
húst is.
Amikor a hús
egységesen elveszti nyers színét, megsózzuk, meghintjük fűszerpaprikával, babérlevéllel, köménnyel és majoránnával ízesítjük, elkeverjük, felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi, és pörkölt
módján főzzük.
A paprikát
és a paradicsomot nagyobb darabokra feldaraboljuk, aztán bő 1 óra főzés után a pörköltbe szórjuk
és így főzzük tovább.
A gombát és
a burgonyát megtisztítjuk és felkockázzuk.
Újabb
1 óra főzés után, beleszórjuk a gombát, amivel egy jó 20 percig rotyogtatjuk, és
jöhet a burgonya.
Amikor
minden puhára főtt, egy jó adag, durvára vágott petrezselyemzölddel frissítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése