Na végre, beindult a spárga szezon.
Igaz, a magamfajta kis városban még meg kell fizetni, az árát, de legalább van.
Aztán, ha spárga van, akkor már legyen tilápia is.
Hát így élünk Mi fent a havasokon.
Jut eszembe, ma láttam már új krumplit is, szépet, aprót, finomat, kilencszázért.
BORSOS
TILÁPIA FILÉ, SPÁRGÁVAL
ÉS MÉZES MUSTÁRMÁRTÁSSAL
Hozzávalók:
4 adag
tilápia filé
50 dkg fehér
spárga
8 sz. bacon
1 db citrom
leve
1 p. tejföl
2 ek. mustár
1 ek méz
bors, só
50 dkg
burgonya
A tilápa filéket
megcsepegtetjük a citrom levével, megsózzuk, alaposan megborsozzuk, aztán legalább
20 percig pihentetjük, olívaolaj és vaj keverékén megsütjük.
A fehér
spárgát megtisztítjuk, és 5 percig forrásban levő
sós-cukros vízben főzzük, blansíozzuk, majd egyből lehűtjük; hármasával összefogjuk
őket és szorosan betekerjük a bacon szeletekkel. Egy serpenyőben olívaolajon minden oldalukról, szépen megpirítjuk őket.
(Aki még nem
dolgozott spárgával annak érdemes utána olvasnia, a tisztításának, illetve a
főzésének, a fehér és zöld különbségének; én is leírhatnám, de nem tudnám
jobban, szebben, mint azt már mások megtették. Szembe tűnhet, hogy általában 15
perceket írnak főzési időnek, én pedig csak 5 percig főztem, mert utána, még a baconnal
való pirításkor is kap egyfajta hőkezelést, aztán az sem zavaró -szerintem-, ha
marad egy kis roppanása.)
A tejfölt a
mustárral és a mézzel kikeverjük, szükség szerint sózzuk.
Plusz
köretként egy kis pirított burgonyát kínálhatunk, de a rizs is megfelelő, ha
épp az szeretjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése