Tegnap teljesen véletlen, valami pikánsat kívántam, de ebbe véletlenbe volt némi tudatosság is 😏
PIKÁNS
SZEZÁMMAGOS CSIRKECOMB,
ZÖLDSÉGES CSICSERIBORSÓVAL
Hozzávalók:
4 db
csirkecomb
4 ek. mustár
4 ger.
fokhagyma
4 ek
szezámmag
4 ek.
olívaolaj
1 tk. kristálycukor
1-2 tk. curry
por
chilipehely
vagy őrölt
só
a köret:
2 db
csicseriborsó konzerv (2x400g)
2 fej
vöröshagyma
1 szál
sárgarépa
2 szál
szárzeller
2 db Kápia
paprika
4 ek. fehérborecet
só
A
csirkecombokat szükség szerint megtisztítjuk.
A mustárt,
az olajat, a szezámmagot, a cukrot, a curry port, chilit, zúzott fokhagymát és
egy kis sót jól összekeverünk, majd a csirkecombokat alaposan betapicskoljuk,
bemasszírozuk vele, ügyelve arra, hogy a bőre alá is kerüljön rendesen, aztán
5-6 órát hűtőben pácoljuk.
180 fokos
sütőben, fólia alatt 30 percig sütjük, majd fólia nélkül kb. 25 perc alatt puhára,
készre sütjük.
A csicseriborsó
konzervekről, a fele levet leöntjük.
(Természetesen,
akit „zavar” ez a lé, az teljesen leöntheti, de mint azt már jeleztem, az
ilyesmi konzervek (bab, csicseriborsó, lencse stb.…) leve, illetve annak íze,
állaga jót tesz a kész ételnek.)
A sárgarépát
és a szárzeller kis kockákra vágjuk.
A
vöröshagymát felaprítjuk, üvegesre sütjük, aztán hozzáadjuk a répát és a
zellert, 2-3 percig együtt pirítjuk, majd beleborítjuk a csicseriborsót, a 4
kanálnyi fehérborecetet, megsózzuk, felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi, és
szép lassan 30-40 percig főzzük.
A Kápia
paprikákat szintén felkockázzuk és a főzés végén ezt is a raguhoz adjuk, de már
inkább csak átmelegítjük, hogy a roppanósságát megőrizze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése