Aztán, már itthon, és nem az okoson, útközben, vagy akárhol 😠 egy politikai megosztás kommentjében, előjött egy pogácsás hasonlat...
Nakéremszépen, ugyi nem is kell sokat gondolkodni a -Ma, mit eszünk!-ön, lehet hogy csak ölég figyelni itt-ott és már jön is a zikklet 😁😉
MEDVEHAGYMÁS-TÚRÓS
POGÁCSA
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg túró
10 dkg vaj
3 dkg
élesztő
1+1 db tojás
1 kis cs. medvehagyma
cukor, só
Az élesztőt
cukros, kézmeleg tejben felfuttatjuk.
A medvehagymát felaprítjuk.
A medvehagymát felaprítjuk.
A vajat összemorzsoljuk
a lisztel, hozzáadjuk a túrót, a medvehagymát, megsózzuk, elkeverjük, beleütjük az egyik tojást,
majd a felfuttatott élesztőt is hozzáborítjuk, aztán alaposan összegyúrjuk. Mint
azt általában elmondom – inkább a kezünket lisztezzük a gyúráskor, ha kell
többször is és fölöslegesen ne adjunk + lisztet a tésztához!
Langyos
helyen, letakarva, duplájára kelesztjük.
A szépen megkelt
tésztát kinyújtjuk és meghajtogatjuk; ismét megkelesztjük.
Aztán ismét
kinyújtjuk, a tetejét bevagdossuk, majd kiszaggatjuk.
Tepsibe pakoljuk,
megkenjük felvert tojással, és 15 perc pihentetés után, előmelegített sütőben, 180
fokon kb.25 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése