TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. április 18., szerda

Medvehagyma és túró avagy Pogácsa, politika mentesen

Ma reggel szendvicset ettem, mert tegnap a boltban egy anyuka megkérdezte a kisfiát, hogy holnap milyen szendvics legyen reggelire...
Aztán, már itthon, és nem az okoson, útközben, vagy akárhol 😠 egy politikai megosztás kommentjében, előjött egy pogácsás hasonlat...
Nakéremszépen, ugyi nem is kell sokat gondolkodni a -Ma, mit eszünk!-ön, lehet hogy csak ölég figyelni itt-ott és már jön is a zikklet 😁😉













MEDVEHAGYMÁS-TÚRÓS POGÁCSA
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg túró
10 dkg vaj
3 dkg élesztő
1+1 db tojás
1 kis cs. medvehagyma
cukor, só
Az élesztőt cukros, kézmeleg tejben felfuttatjuk.
A medvehagymát felaprítjuk.
A vajat összemorzsoljuk a lisztel, hozzáadjuk a túrót, a medvehagymát, megsózzuk, elkeverjük, beleütjük az egyik tojást, majd a felfuttatott élesztőt is hozzáborítjuk, aztán alaposan összegyúrjuk. Mint azt általában elmondom – inkább a kezünket lisztezzük a gyúráskor, ha kell többször is és fölöslegesen ne adjunk + lisztet a tésztához!
Langyos helyen, letakarva, duplájára kelesztjük.
A szépen megkelt tésztát kinyújtjuk és meghajtogatjuk; ismét megkelesztjük.
Aztán ismét kinyújtjuk, a tetejét bevagdossuk, majd kiszaggatjuk.
Tepsibe pakoljuk, megkenjük felvert tojással, és 15 perc pihentetés után, előmelegített sütőben, 180 fokon kb.25 perc alatt megsütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése