Drága szívejim, eztetet még tegnapra terveztem, de tudjátok...
Ha ember tervez..., másnapra végez!
Mondjuk indokolhatnám, ezzel-azzal, hogy így meg úgy, munka, kötelesség, éhes emberek ilyesmi...
De ez igazándiból senkit sem érdekelne.
Engem se.
CSIBESZÍVE-PAPRIKÁS,
MEDVEHAGYMÁS GALUSKÁVAL
Hozzávalók:
1 kg
csirkeszív
10 dkg
kolozsvári szalonna
2 fej vöröshagyma
2-3 ger.
fokhagyma
2 db paprika
2 db
paradicsom
1 p. tejföl
1 ek. liszt
1-2 db
babérlevél
őrölt kömény
majoránna
bors, só
A csirkeszíveket
megtisztítjuk - a „csúnya” felső végét levagdossuk -, majd 3 részre, 3 karikára
vágjuk. Legalább 4-5 órára (nálam ez félnap volt) hideg vízben, hűtőben áztatjuk,
közben 1x 2x vizet cserélünk rajta.
A
vöröshagymát és a szalonnát felaprítjuk, aztán üvegesre sütjük, rádobjuk a lecsepegtetett szívet.
A paprikát,
a paradicsomot feldaraboljuk, a fokhagymát apró kockákra vágjuk, és amikor a
szív elveszti nyers színét, ezeket is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, köménnyel,
majoránnával, babérlevéllel ízesítjük, meghintjük fűszerpaprikával, elkeverjük,
és vízzel felöntögetve, pörkölt módján, igényünk szerinti puhára főzzük, nálam
ez másfél óra volt.
A főzés
végén tejfölös habarással besűrítjük.
Galuskával
tálaljuk, amit tálalás előtt, felaprított és vajon megfuttatott, medvehagymával forgatjuk
össze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése