TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. április 24., kedd

Szív és medvehagyma avagy Nem magyarázkodom... fincsi


Drága szívejim, eztetet még tegnapra terveztem, de tudjátok...
Ha ember tervez..., másnapra végez!
Mondjuk indokolhatnám, ezzel-azzal, hogy így meg úgy, munka, kötelesség, éhes emberek ilyesmi... 
De ez igazándiból senkit sem érdekelne.
Engem se.













CSIBESZÍVE-PAPRIKÁS,
  MEDVEHAGYMÁS GALUSKÁVAL
Hozzávalók:
1 kg csirkeszív
10 dkg kolozsvári szalonna
2 fej vöröshagyma
2-3 ger. fokhagyma
2 db paprika
2 db paradicsom
1 p. tejföl
1 ek. liszt
1-2 db babérlevél
őrölt kömény
majoránna
bors, só
A csirkeszíveket megtisztítjuk - a „csúnya” felső végét levagdossuk -, majd 3 részre, 3 karikára vágjuk. Legalább 4-5 órára (nálam ez félnap volt) hideg vízben, hűtőben áztatjuk, közben 1x 2x vizet cserélünk rajta.
A vöröshagymát és a szalonnát felaprítjuk, aztán üvegesre sütjük, rádobjuk a lecsepegtetett szívet.
A paprikát, a paradicsomot feldaraboljuk, a fokhagymát apró kockákra vágjuk, és amikor a szív elveszti nyers színét, ezeket is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, köménnyel, majoránnával, babérlevéllel ízesítjük, meghintjük fűszerpaprikával, elkeverjük, és vízzel felöntögetve, pörkölt módján, igényünk szerinti puhára főzzük, nálam ez másfél óra volt.  
A főzés végén tejfölös habarással besűrítjük.
Galuskával tálaljuk, amit tálalás előtt, felaprított és vajon megfuttatott, medvehagymával forgatjuk össze.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése