Mivel ma egészséges ételt kellett főznöm, úgy gondoltam legyen kelkáposzta, mert azt már én is régen ettem... 😉
Szerintem sikerült, vagy legalább is, senki nem mondta, hogy nem 😂
PÁROLT
CSIRKEMELL,
PIRÍTOTT MAGVAKKAL
ALMÁS-KELKÁPOSZTA
ÁGYON
Hozzávalók:
60 dkg
csirkemell
1 kg kelkáposzta
2 db alma
1 kis fej
vöröshagyma
1 ek. mustár
2 ger.
fokhagyma
őrölt kömény
őrölt
rozmaring (most éppen csak ez volt, de biztos, ami biztos ez mindig van itthon)
bors, só
pirított
magvak
A kelkáposzta
külső „csúnya” leveleit leszedjük, a torzsáját kivágjuk, a káposztát pedig 2
centis csíkokra, de akár kockákra is vághatjuk.
A vöröshagymát
felaprítjuk, üvegesre sütjük, rátesszük a káposztát, megsózzuk, köménnyel és
rozmaringgal ízesítve, roppanós puhára pároljuk. (Ha úgy biztosabbak vagyunk, a dolgunkban,
akkor az elején egy nagyon kevés kis vizet önthetünk alá, de NE főzzük!)
A
csirkemellet felszeleteljük, gyengén megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, picit meglocsoljuk
olívaolajjal, és egy forró serpenyőben, pillanatok alatt, addig sütjük amíg
elveszti nyers színét, majd mellé dobjuk a durván feldarabolt fokhagymát, felöntjük annyi vízzel, ami kb. félig
ellepi, belekeverjük a mustárt, aztán fedővel letakarva, 15-20 perc alatt
készre pároljuk.
Az almát, kis
darabkákra, szeletkékre vágjuk és tálalás előtt a még forró! káposztába keverjük.
Tálaláskor különféle
pirított magvakkal megszórjuk.
TUDTAD? "A kelkáposzta gazdag vasban, ami serkenti az oxigénáramlását a vérkeringésben."
Szokatlanul hangzik, de finom lehet.
VálaszTörlés25 hölgy vendég ebédje volt, és többen is elmondták, hogy erre még nem is gondoltak, de finom volt és otthon is kipróbálják. Természetesen friss kelkáposztából még finomabb :)
Törlés