Akitől kaptam, azt a jó tanácsot adta, hogy csak óvatosan, finoman, picikét meghinteni vele a gulyást és katarzis.
Aztán elkészítettem; igaz nem gulyást, de valami olyasmit, került bele ez + az, egyetlen egy dolog maradt ki belőle...
...de azzal meg úgyis meghintettem tálaláskor 😁
Most, hogy így nézem, lehet hogy két dolog maradt ki belőle 😉
...vagy három; mindegy nem úgy készült, ahogy azt megszoktuk 😏
HÚSOSFAZÉK,
GOMBÁVAL ÉS ZELLERREL
Hozzávalók:
1 kg
sertéscomb
25 dkg gomba
20 dkg
zeller
15 dkg
lángolt kolbász
1 nagy fej
vöröshagyma
2 ger.
fokhagyma
1 kis dob.
paradicsompüré (70g)
őrölt kömény
majoránna
bors, só
sertészsír
A zellert
megtisztítjuk és pici kb. félcentis kockákra daraboljuk.
A
vöröshagymát felaprítjuk, és zsíron üvegesre sütjük, aztán hozzáadjuk a
zellerkockákat és a paradicsompürét. Folyamatosan kevergetve finoman
lepirítjuk, ügyelve arra, hogy a paradicsompüré meg ne égjen; megsózzuk, zúzott
fokhagymával, őrölt köménnyel, majoránnával és borssal ízesítjük, felöntjük
vízzel, és csendesen rotyogtatjuk amíg a húst felkockázzuk.
A hús
beletesszük az alapba, megsózzuk és pörkölt módján főzzük, amíg a kellően
megpuhul.
Közben a
gombát megtisztítjuk és nem túl vékony szeletekre, darabokra vágjuk.
A burgonyát,
szintén megtisztítjuk és felkockázzuk és a kolbászt is kockákra daraboljuk.
Amikor a hús
már harapható puha, beleszórjuk a gombát, meg, amikor újra felforr a burgonyát,
felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi, és készre főzzük, az utolsó 5-10
percben a kolbászt is hozzáadjuk, tálalás előtt egy jó csokor durvára aprított
petrezselyem zölddel frissítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése