TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. április 12., csütörtök

Hús és gomba avagy Kaptam egy katarzist

Kaptam egy kis fincsi, őrölt, csípős paprikát.
Akitől kaptam, azt a jó tanácsot adta, hogy csak óvatosan, finoman, picikét meghinteni vele a gulyást és katarzis.
Aztán elkészítettem; igaz nem gulyást, de valami olyasmit, került bele ez + az, egyetlen egy dolog maradt ki belőle...
...de azzal meg úgyis meghintettem tálaláskor 😁
Most, hogy így nézem, lehet hogy két dolog maradt ki belőle 😉
...vagy három; mindegy nem úgy készült, ahogy azt megszoktuk 😏














HÚSOSFAZÉK, GOMBÁVAL ÉS ZELLERREL
Hozzávalók:
1 kg sertéscomb
25 dkg gomba
20 dkg zeller
15 dkg lángolt kolbász
1 nagy fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
1 kis dob. paradicsompüré (70g)
őrölt kömény
majoránna
bors, só
sertészsír
A zellert megtisztítjuk és pici kb. félcentis kockákra daraboljuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, és zsíron üvegesre sütjük, aztán hozzáadjuk a zellerkockákat és a paradicsompürét. Folyamatosan kevergetve finoman lepirítjuk, ügyelve arra, hogy a paradicsompüré meg ne égjen; megsózzuk, zúzott fokhagymával, őrölt köménnyel, majoránnával és borssal ízesítjük, felöntjük vízzel, és csendesen rotyogtatjuk amíg a húst felkockázzuk.
A hús beletesszük az alapba, megsózzuk és pörkölt módján főzzük, amíg a kellően megpuhul.
Közben a gombát megtisztítjuk és nem túl vékony szeletekre, darabokra vágjuk.
A burgonyát, szintén megtisztítjuk és felkockázzuk és a kolbászt is kockákra daraboljuk.
Amikor a hús már harapható puha, beleszórjuk a gombát, meg, amikor újra felforr a burgonyát, felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi, és készre főzzük, az utolsó 5-10 percben a kolbászt is hozzáadjuk, tálalás előtt egy jó csokor durvára aprított petrezselyem zölddel frissítjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése