Akkor haveroknak főztem, akik a főzési idő alatt, eltüntették egy ház tetejét.
Tegnap, a kollegák kerti munkára voltak ítélve, én pedig főztem nekik egy fincsi mindent-bele gulyást...
Hm... asszem jól tudok helyezkedni 😁😉
TETŐSZEDŐ GULYÁS
2.
-6
személyre-
Hozzávalók:
1,20 kg sertéslapocka
25 dkg
füstölt tarja
2 pár Debreceni
1,50 kg
burgonya
2 fej
vöröshagyma
3+1 ger.
fokhagyma
2 szál
sárgarépa
1 szál petrezselyem
gyökér
2 ek.
paradicsompüré
2 db paprika
2 db paradicsom
őrölt kömény
majoránna
lestyán
só
Célszerűnek
tartom, a füstölt tarját, felkockázva egy kissé kiáztatni, mert a főzés során
előfordulhat, hogy felerősödik, illetve sós lesz az ételünk; de ez természetesen
fakultatív.
A hús
felkockázzuk.
A
vöröshagymát felaprítjuk, és sertészsíron üvegesre sütjük, rátesszük a felkockázott
húst, kevergetjük, aztán amikor kifehéredik, hozzáadjuk a paradicsompürét, és
három gerezd zúzott fokhagymát, majd finoman lepirítjuk.
Ezután
beletesszük a tarját, befűszerezzük, felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi, és
pörkölt módján, puhulásig főzzük.
A
zöldségeket és a burgonyát megtisztítjuk, és feldaraboljuk, aztán amikor a hús
kellően, haraphatóra puhult, hozzáadjuk ezeket is.
Vízzel
felöntve, puhára főzzük.
Közben felkockázzuk
a paprikát és a paradicsomot, apróra vágjuk a maradék egy gerezd fokhagymát, a
kolbászokat pedig karikákra vágjuk, és az utolsó 8-10 percben ezeket is
beleszórjuk.
Készre
főzzük, jóízűen befaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése