Na, nem is húzom tovább...
GOMBÁVAL ÉS SONKÁVAL TÖLTÖTT,
BUNDÁS KARAJ, PÁROLT RIZZSEL
ÉS MOSOLYGÓ SÁRGARÉPÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
10 dkg füstölt sonka (szeletelt)
15-20 dkg laskagomba
1 fej vöröshagyma
20 dkg sárgarépa
25 dkg rizs
2 ger. fokhagyma
majoránna
bors, só
liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz
(illetve mint azt nemrég írtam, a panír tojáshoz, darabonként 1 teáskanál mustárt keverhetünk)
A tisztított laskagombát felcsíkozzuk, feldaraboljuk és a félkarikára vágott vöröhagymával szépen lepirítjuk (ezt a műveletet úgy célszerű csinálni, hogy sózás nélkül pirítjuk és csak amikor már megpirult akkor sózzuk; ha előbb sóznánk, akkor a só kioldja a gombában levő nedvességet és az inkább párolódik, persze így is lehet, de ez esetben teljesen pároljuk el a levét).
A karajt, nyitott szeleteléssel, négy 15 dekás adagra szeleteljük, klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A sonkaszeleteket ráfektetjük a karajszeletekre, majd rá osztjuk a lé nélküli! gombát, majoránnával megszórjuk és ügyesen összehajtjuk, „összepasszítjuk” őket, a szokásos módon panírozzuk és bő olajban kisütjük.
Elkészítjük a párolt rizst, amibe most a 2 gerezd fokhagymát dobjuk ízesítésként.
A sárgarépát felkarikázzuk, majd olívaolaj és vaj keverékén kb.:5 perc alatt szép mosolygósra pirítjuk, vigyázva mert, ha jobban megpirul, keseredhet, sózzuk, borsozzuk; tálaláskor a rizs tetejére szórjuk, de bele is keverhetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése