TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. október 9., péntek

Sonka és gomba azaz Egyszerű és ünnepi

Nahát ebben aztán tényleg nincs semmi extra. Talán már készítettünk ilyent vagy ilyesmit, én most épp csak egy ici-picit csavartam rajt. 
Na, nem is húzom tovább...














 GOMBÁVAL ÉS SONKÁVAL TÖLTÖTT, 
  BUNDÁS KARAJ, PÁROLT RIZZSEL
   ÉS MOSOLYGÓ SÁRGARÉPÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
10 dkg füstölt sonka (szeletelt)
15-20 dkg laskagomba
1 fej vöröshagyma
20 dkg sárgarépa
25 dkg rizs
2 ger. fokhagyma
majoránna
bors, só 
liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz 
(illetve mint azt nemrég írtam, a panír tojáshoz, darabonként 1 teáskanál mustárt keverhetünk)
A tisztított laskagombát felcsíkozzuk, feldaraboljuk és a félkarikára vágott vöröhagymával szépen lepirítjuk (ezt a műveletet úgy célszerű csinálni, hogy sózás nélkül pirítjuk és csak amikor már megpirult akkor sózzuk; ha előbb sóznánk, akkor a só kioldja a gombában levő nedvességet és az inkább párolódik, persze így is lehet, de ez esetben teljesen pároljuk el a levét).
A karajt, nyitott szeleteléssel, gy 15 des adagra szeleteljük, klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A sonkaszeleteket ráfektetjük a karajszeletekre, majd rá osztjuk a lé nélküli! gombát, majoránnával megszórjuk és ügyesen összehajtjuk, „összepasszítjuk” őket, a szokásos módon panírozzuk és bő olajban kisütjük. 
Elkészítjük a párolt rizst, amibe most a 2 gerezd fokhagymát dobjuk ízesítésként.
A sárgarépát felkarikázzuk, majd olívaolaj és vaj keverékén kb.:5 perc alatt szép mosolygósra pirítjuk, vigyázva mert, ha jobban megpirul, keseredhet, sózzuk, borsozzuk; tálaláskor a rizs tetejére szórjuk, de bele is keverhetjük.  

 
   




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése