TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. október 23., péntek

Sóska és alma avagy Édesítsd meg a napod

A sóska pompás C-vitamin forrás, vizelethajtó, vértisztító, erősíti szervezetünket fertőzésekkel szemben,  és ezekből adódóan tökéletes immunerősítő. Vannak népek, akik fűszerként is hazsnálják. 
A méz fogyasztása azért ajánlatos, mert segít megőrizni az inzulinérzékenységet, és így csökkentheti cukorbetegség kialakulását is. Ha miden igaz, akkor 1kg méz előállításához kb. 4 millió virágot „látogatnak meg” a méhek.
Az almában fellelhető pektin, csökkentheti a vér koleszterinszintjét. Az ókorban az egyiptomiak, a rómaiak és a görögök is így jelezték az étkezést : Ab ovo usque ad mala, azaz A tojástól az almáig. Tehát az étkezést almával fejezték be.
 















SÓSKAKRÉMLEVES, ALMÁVAL ÉS MÉZZEL
Hozzávalók:
30 dkg friss sóska
1 db nagy alma (kb.25dkg)
2 ek. méz
2 ger. fokhagyma
2 dl tejszín
2-3 ek. liszt 
szerecsendió
bors, só
A sóskát alaposan megmossuk, a szárrészét eltávolítjuk (ha öregebb, erősebb, akkor a középső, eres részét is).
Egy kevéske olívaolajon, megfuttatjuk a 3-4 darabra vágott fokhagymát, majd rádobjuk a sóskát (ha már nagyobbak a levelek, kicsit megtépkedjük).
Pillanatok alatt megfonnyasztjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük 1 liter vízzel, beleszórjuk a durvára kockázott almát és puhára főzzük, simára turmixoljuk.
Tejszínből és lisztből készült habarással besűrítjük, egy csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval és a mézzel ízesítjük.
Klasszikus módon főtt tojással és pirítóssal (kockákkal) kínáljuk. 

  

 








 

Ezt a receptet érdemes megjegezni !!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése