A sóska pompás C-vitamin forrás, vizelethajtó, vértisztító, erősíti szervezetünket fertőzésekkel szemben, és ezekből adódóan tökéletes immunerősítő. Vannak népek, akik fűszerként is hazsnálják.
A méz fogyasztása azért ajánlatos, mert segít megőrizni az inzulinérzékenységet, és így csökkentheti cukorbetegség kialakulását is. Ha miden igaz, akkor 1kg méz előállításához kb. 4 millió virágot „látogatnak meg” a méhek.
Az almában fellelhető pektin, csökkentheti a vér koleszterinszintjét. Az ókorban az egyiptomiak, a rómaiak és a görögök is így jelezték az étkezést : Ab ovo usque ad mala, azaz A tojástól az almáig. Tehát az étkezést almával fejezték be.
A méz fogyasztása azért ajánlatos, mert segít megőrizni az inzulinérzékenységet, és így csökkentheti cukorbetegség kialakulását is. Ha miden igaz, akkor 1kg méz előállításához kb. 4 millió virágot „látogatnak meg” a méhek.
Az almában fellelhető pektin, csökkentheti a vér koleszterinszintjét. Az ókorban az egyiptomiak, a rómaiak és a görögök is így jelezték az étkezést : Ab ovo usque ad mala, azaz A tojástól az almáig. Tehát az étkezést almával fejezték be.
SÓSKAKRÉMLEVES, ALMÁVAL ÉS MÉZZEL
Hozzávalók:
30 dkg friss sóska
1 db nagy alma (kb.25dkg)
2 ek. méz
2 ger. fokhagyma
2 dl tejszín
2-3 ek. liszt
szerecsendió
bors, só
A sóskát alaposan megmossuk, a szárrészét eltávolítjuk (ha öregebb, erősebb, akkor a középső, eres részét is).
Egy kevéske olívaolajon, megfuttatjuk a 3-4 darabra vágott fokhagymát, majd rádobjuk a sóskát (ha már nagyobbak a levelek, kicsit megtépkedjük).
Pillanatok alatt megfonnyasztjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük jó 1 liter vízzel, beleszórjuk a durvára kockázott almát és puhára főzzük, simára turmixoljuk.
Tejszínből és lisztből készült habarással besűrítjük, egy csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval és a mézzel ízesítjük.
Ezt a receptet érdemes megjegezni !!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése