Nincs ebben semmi szégyellnivaló, dobozból is lehet jót készíteni; meg aztán még gyors is.
KUKORICA KRÉMLEVES,
CHILIVEL ÉS VÖRÖSBABBAL
Hozzávalók:
2 dob. kukoricakonzerv (1/340g)
1 dob. vörösbabkonzerv (400g)
2 dl tejszín
2 ek. liszt
kristálycukor
chili pehely
kakukkfű
só
szezámmag
Egy kis fazékba borítjuk a kukoricákat, felöntjük bő egy liter vízzel, pár percig forraljuk, majd leturmixoljuk.
A tejszínből és a lisztből készült habarással besűrítjük, hozzáadjuk a jól leöblített, lecsepegtetett, vörösbabot, megsózzuk, kakukkfűvel, chili pehellyel ízesítjük és kristálycukorral ínyünkre finomítjuk eme kellemesen sűrű, rusztikus krémlevest.
Tálaláskor szárazon pirított szezámmaggal fokozhatjuk ezt a pompás ízélményt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése