TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. október 14., szerda

Kukorica és bab avagy Jót, dobozból

Nincs ebben semmi szégyellnivaló, dobozból is lehet jót készíteni; meg aztán még gyors is.

 












KUKORICA KRÉMLEVES, 
  CHILIVEL ÉS VÖRÖSBABBAL
Hozzávalók:
2 dob. kukoricakonzerv (1/340g)
1 dob. vörösbabkonzerv (400g)
2 dl tejszín
2 ek. liszt
kristálycukor
chili pehely
kakukkfű

szezámmag
Egy kis fazékba borítjuk a kukoricákat, felöntjük bő egy liter vízzel, pár percig forraljuk, majd leturmixoljuk.
A tejszínből és a lisztből készült habarással besűrítjük, hozzáadjuk a jól leöblített, lecsepegtetett,  vörösbabot, megsózzuk, kakukkfűvel, chili pehellyel ízesítjük és kristálycukorral ínyünkre finomítjuk eme kellemesen sűrű, rusztikus krémlevest
Tálaláskor szárazon pirított szezámmaggal fokozhatjuk ezt a pompás ízélményt.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése