ALMÁS-PAPRIKÁS GERSLISALÁTA,
GRILLEZETT CSIRKEMELLEL
Hozzávalók:
20 dkg gersli (árpagyöngy)
20 dkg alma (zamatosfajta)
2 db szép kápia paprika
3-4 ek. almaecet
olívaolaj
chili pehely
kakukkfű
só
4 adag csirkemell
A
gerslit megmossuk, leöblítjük és egy éjszakára beáztatjuk, majd
forrásban levő sós vízben, (amibe egy félbevágott
vöröshagymát dobhatunk), roppanós puhára főzzük; idő az kell neki, kb.:bő egy óra,
de akár több is.
Majd lecsepegtetjük és még langyos állapotában belekeverjük az időközben apró csíkokra vagy kockákra (vagy mind kettő) vágott almát és kápia paprikát.
Majd lecsepegtetjük és még langyos állapotában belekeverjük az időközben apró csíkokra vagy kockákra (vagy mind kettő) vágott almát és kápia paprikát.
(Ha éppen akad otthon egy kevés füstölt sajt, azt is belekockázhatjuk a salátába.)
Meglocsoljuk az alma ecettel és az olívalajjal, chili pehellyel, kakukkfűvel, szükség szerint sóval ízesítjük, jól lehűtve, grillezett csirkemellel tálaljuk, amit hasonlóan fűszereztünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése