TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. október 3., szombat

Gersli és alma azaz Saláta nap

Tehát akkor gerslizzünk tovább, most épp saláta formájában, egy picike pipihússal














ALMÁS-PAPRIKÁS GERSLISALÁTA,
   GRILLEZETT CSIRKEMELLEL
Hozzávalók:
20 dkg gersli (árpagyöngy)
20 dkg alma (zamatosfajta) 
2 db szép kápia paprika
3-4 ek. almaecet
olívaolaj 
chili pehely 
kakukkfű
4 adag csirkemell
A gerslit megmossuk, leöblítjük és egy éjszakára beáztatjuk, majd forrásban levő sós vízben, (amibe egy  félbevágott vöröshagymát dobhatunk), roppanós puhára főzzük; idő az kell neki, kb.:bő egy óra, de akár több is.
Majd lecsepegtetjük és még langyos állapotában belekeverjük az időközben apró csíkokra vagy kockákra (vagy mind kettő) vágott almát és kápia paprikát.
(Ha éppen akad otthon egy kevés füstölt sajt, azt is belekockázhatjuk a salátába.)
Meglocsoljuk az alma ecettel és az olívalajjal, chili pehellyel, kakukkfűvel, szükség szerint sóval ízesítjük, jól lehűtve, grillezett csirkemellel tálaljuk, amit hasonlóan fűszereztünk.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése