TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. október 13., kedd

Tészta és csibe azaz Ez az, amit ettem

Az egyszerű hetem mönüjéből nem maradhatott ki a tészta, és ha már tészta, akkor legyen csibe is.
...és ha már ősz akkor legyen sütőtök is.
...és lényegében a tésztával egy időben a ragu is elkészül. 














SÜTŐTÖKÖS-CSIRKÉS FUSILLI, 
    KÁPIÁVAL ÉS MAJORÁNNÁVAL
Hozzávalók:
25 dkg fusilli
50 dkg csirkemell
20-25 dkg sütőtök
2 db kisebb kápia paprika
2 dl tejszín
majoránna
bors, só 
A csirkemellet felcsíkozzuk, majd olívaolajon fehéredésig (pár perc) sütjük, ekkor hozzáadjuk a hasonló méretűre vágott sütőtököt, sózzuk, borsozzuk és puhulásig pároljuk (a tök, így hamar, roppanósra, puhul, de vigyázzuk, mert utána könnyen szét is eshet). 
Közben a tésztát kifőzzük.
A kápiát szintén felcsíkozzuk és a raguba dobjuk; felöntjük a tejszínnel, majoránnával fűszerezzük, kiforraljuk és a tésztával összeforgatva tálaljuk. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése