...és ha már ősz akkor legyen sütőtök is.
...és lényegében a tésztával egy időben a ragu is elkészül.
SÜTŐTÖKÖS-CSIRKÉS FUSILLI,
KÁPIÁVAL ÉS MAJORÁNNÁVAL
Hozzávalók:
25 dkg fusilli
50 dkg csirkemell
20-25 dkg sütőtök
2 db kisebb kápia paprika
2 dl tejszín
majoránna
bors, só
A csirkemellet felcsíkozzuk, majd olívaolajon fehéredésig (pár perc) sütjük, ekkor hozzáadjuk a hasonló méretűre vágott sütőtököt, sózzuk, borsozzuk és puhulásig pároljuk (a tök, így hamar, roppanósra, puhul, de vigyázzuk, mert utána könnyen szét is eshet).
Közben a tésztát kifőzzük.
A kápiát szintén felcsíkozzuk és a raguba dobjuk; felöntjük a tejszínnel, majoránnával fűszerezzük, kiforraljuk és a tésztával összeforgatva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése